SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag had de 40ste De gordel plaats. Sint-Pieters-Leeuw is dit jaar voor de 2de keer focusgemeente.

7 dagen kon je fietsen en wandelen in de groene Vlaamse Rand.
Wie een prachtige graveltocht verkoos, moest deze week in Leeuw zijn. Onderweg kon je halt houden aan plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik en onderweg de fototentoonstelling van Christophe Heymans, die natuurfoto’s maakte van zijn fietstochten, bewonderen. Ook wandelaars bleven niet op hun honger zitten met verschillende tochten doorheen Zuun, Negenmanneke of door Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem, een vertel- of gezinswandeling vertrok vanaan het Colomapark.

De Gordelzone in het Colomapark was, net zoals bij Strapatzen eind augustus, enkel toegankelijk met een Covid Safe Ticket. Zo kon men in het park rond kuieren en genieten van de activiteiten zonder mondmasker.

foto-diashow ochtend en voormiddag:

Deze slideshow vereist JavaScript.

Gezinnen konden na hun tocht genieten van een ruim aanbod activiteiten voor kinderen.
Voor de jongsten was er het WK loopfietsen, al fietsend een eigen schilderij creëren, schminken, springkastelen, volksspelen,… De tieners konden zich uitleven in een touwenparcours, een lasershoot arena, een deathride,…

Tijdens de namiddag kon je in de rozentuin luisteren naar Jeuk Live Band, Belle Perez en afsluiter op het grote podium was Niels Destadsbader die zorgde voor een uitgelaten sfeer met heel wat meezingers.

foto-diashow namiddag optredens:

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder