VLAAMS-BRABANT: – Toerisme Vlaams-Brabant gaat het label ‘Fietsers welkom’ meer in de kijker zetten. Logies en horeca met dit fietsvriendelijke kwaliteitslabel kunnen rekenen op extra ondersteuning van de provincie.

Logies en horeca met een fietsvriendelijke werking krijgen het opvallend groene kwaliteitslabel ‘Fietsers welkom’.
Om recht te hebben op het label moet men aan enkele voorwaarden voldoen, zoals een veilige fietsenstalling hebben, de aanwezigheid van een sanitaire ruimte waar de fietser zich kan opfrissen, een EHBO-kit, een reparatieset en een fietskaart ter inzage. En tijdens het toeristische seizoen moet de zaak geopend zijn op het moment dat fietstoeristen of –recreanten op de baan zijn (weekends).

We stimuleren logies en horeca actief om dit label te behalen“, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “Om onze partners met een ‘Fietsers welkom’-label in deze crisistijd extra ruimte voor investeringen en initiatief te bieden, voorzien we financiële steun”.

Toerisme Vlaams-Brabant trok een bedrag van 50.000 euro uit voor lokale toeristische ondernemers die fietsvriendelijke initiatieven nemen of fietsgerelateerde investeringen doen. Een fietsvriendelijke ondernemer kan maximaal 75% van de projectkost gesubsidieerd krijgen tot een maximaal bedrag van 2.500 euro per project.
Meer informatie over het fietslabel: https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/fietsers-welkom

In Sint-Pieters-Leeuw is Kaffee ’t Gareel, Rink 3 een ‘Fietsers welkom’ locatie.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder