2021-03-28-KWB_depaashaasisverdwenenVLEZENBEEK / ZUUN: – Ga jij in april ook bij een van de 179 kwb-afdelingen op zoek naar de paashaas? Tijdens een leuke wandeling in je bubbel hoor je een paashaasverhaal, verteld door niemand minder dan Pieter Embrechts. Na elk stukje verhaal volgt ook een leuke opdracht. Plezier verzekerd.
In onze gemeente doen KWB Zuun en Vlezenbeek mee van 1 tot 30 april 2021.

Met de smartphone in de hand ga je met je (gezins)bubbel op pad. Onderweg kom je kleurige, fantasievolle borden in paasthema tegen. Daarop staat een QR-code. Wanneer je die scant, hoor je een deel van het verhaal ‘De paashaas is verdwenen’.
Aan elk fragment is ook een opdracht of vraag gekoppeld. Aan jou en je bubbel om ze tot een goed einde te brengen en zo de paashaas te vinden”, vertelt Wannes Vermaerke, educatief medewerker bij kwb. “Tijdens de wandeling van aantal kilometer kan je kiezen uit twee verhalen: eentje voor min 8-jarigen, en eentje voor kinderen van 8 jaar en ouder. Je kan ze uiteraard ook allebei beluisteren.”

Pieter Embrechts in je oren
In de vertelstem van de verhalen zal je ongetwijfeld zanger en acteur Pieter Embrechts herkennen. Hij sprak de avonturen van de paashaas in op vrolijke en geanimeerde wijze. De verhalen zelf komen uit de koker van An Neven, auteur van verhalen voor (jong)volwassenen.

2021-04-18-affiche_KWB_de-paashaas-verdwenen-2021Ideale gezinsuitstap
Bij kwb vinden we als gezin samen tijd doorbrengen erg belangrijk. In een tijd waarin het aanbod aan vrijetijdsbesteding beperkt is, willen we bubbels dan ook graag een fijne en veilige activiteit in openlucht aanbieden”, vertelt Wannes Vermaerke, educatief medewerker bij kwb.

Leuke en grappige verhalen
Het zijn leuke en grappige verhalen die je fantasie prikkelen. De opdrachten en vragen zorgen voor actie en maken het nog leuker. Perfect voor kinderen dus, maar ook als volwassene beleef je er ongetwijfeld veel plezier aan!”, klinkt het.

De gratis paastocht van kwb afdelingen loopt van 1  t.e.m. 30 april 2021.
• Vlezenbeek: Start aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk, Dorp 48 – info.kwbvlezenbeek@gmail.com
• Zuun: Start aan de Sint-Lutgardiskerk, Arthus Quintusstraat 20 – kwb.zuun@telenet.be

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder