SINT-PIETERS-LEEUW: – Elk jaar plant de Leeuwse cultuurraad in de herfst gele Narcissenbollen in de gemeente. Dit jaar kregen ze de hulp van Ferm Rink om 3500 witte Narcissen aan te planten om nooit te vergeten wat de coronacrisis in 2020 teweeg brengt.

De cultuurraad nam de Galgstraat vanaf het rond punt aan de Rooselaersstraat tot Pauwke voor zijn rekening en Ferm plantte 350 paasbloemen aan de troostplek rond het Onze-Lieve-Vrouwbeeld aan de ingang van het Wilgenhofpark.

foto’s aanplanting door Ferm Rink – Troostplek aan de Van Houchestraat :

Deze slideshow vereist JavaScript.

De Ferm troosplekken zijn een groen plekje dat voor iedereen toegankelijk is. Waar je troost kunt vinden en samen met je buurt of gemeente bloembollen plant als symbool voor verbondenheid, hoop en kracht. En in het voorjaar van 2021, wanneer de bloemen groeien en bloeien, herdenken we de moeilijke periode die corona ons bracht en gedenken we onze dierbaren.

foto’s aanplanting door Leeuwse cultuurraad:

Deze slideshow vereist JavaScript.

Voorzitter Leeuwse Cultuurraad Hubert Avaux :”Ik ben een zeer gelukkige voorzitter omdat na 30 jaar nog steeds een groep enthousiaste natuurliefhebbers een zaterdagvoormiddag vrijhouden om Sint-Pieters-Leeuw nog een tikkeltje meer in de bloemen te zetten.Dit jaar zijn het witte paasbloemen om nooit te vergeten wat de coronacrisis teweeg brengt in onze samenleving.
Ik wens een oprecht woord van dank en waardering te sturen naar alle mensen uit het gemeentebestuur die vandaag en in het verleden deze traditie levendig hielden.De technische dienst was dit jaar zeer actief betrokken om alles veilig te laten verlopen.Dank hiervoor.”

Jan Desmeth, schepen van Cultuur : “Deze jarenlange actie in het najaar levert elk voorjaar een mooi en aangenaam straatbeeld op. Inmiddels merken steeds meer inwoners van buurgemeenten op dat onze gemeente in het voorjaar er extra opvallend en heel kleurrijk uitziet. Ik wil dan ook de initiatiefnemers van destijds bedanken en vermeld graag Martin Schoukens als schepen van cultuur tijdens de opstartjaren en de voorzitter van de cultuurraad Hubert Avaux. Dit jaar verzorgden de dames (en enkele heren) van FERM-Rink hun mijmerplekje aan de Van Houchestraat. De vele vrijwilligers van de cultuurraad zetten het bekende citaat van J.F. Kennedy om in de praktijk : ‘Ask not what your country can do for you, – ask what you can do for your country – 20.01.1961’.”

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder