2015-02-13-FC-Negenmanneke-kantine_voetbalveldSINT-PIETERS-LEEUW: – Op de gemeenteraad van donderdagavond werden de lastvoorwaarden en gunningswijze vervangen ramen en buitendeuren kleedkamers FC Negenmanneke goedgekeurd.

De kleedkamers van FC Negenmanneke zijn volledig verouderd en hebben dringend een renovatie nodig. Die renovatie zal grotendeels uitgevoerd worden door eigen gemeentediensten enkel het vervangen van ramen en deuren zal worden uitbesteed.

Gunther Coppens, schepen van Gemeentelijke gebouwen:”Al onze sportclubs en al onze gemeentelijke infrastructuur ligt ons nauw aan het hart, in iedere deelgemeente, De douches van FC. Negenmanneke zijn dringend aan vernieuwing toe. Concreet wil dat zeggen dat de muren en het dak van de huidige douches en kleedkamers blijven staan en al de rest vernieuwd wordt. Deze club en alle vrijwilligers verdienen, net zoals al onze andere clubs, een pluim voor het mooie en fijne werk met alle mensen en als gemeente is het dan niet meer dan logisch dat wij zorg dragen voor de gebouwen en luisteren naar de clubs. Daarom pakken wij nu in eerste instantie de kleedkamers van Negenmanneke aan.

Bart Keymolen, schepen van Openbare werken:”Deze noodzakelijke opfrissings- en verbeteringswerken van de voetbalinfrastructuur tonen eens te meer dat we met onze medewerkers heel wat enthousiasme en knowhow in huis hebben.
Zowel het uittekenen als de realisatie door eigen mensen zien gebeuren, doet de appreciatie voor wat onze mensen dagelijks doen nὸg groter worden.

2020-05-02-werken-kleedkamers
Herwig Smeets, Schepen van sport: “Als schepen van sport, ben ik uiteraard blij dat er in de huisvestiging van FC Negenmanneke geïnvesteerd wordt.
We hebben er een hele gemeenschap van jonge Ruisbroekenaren, die deskundig door een heel geëngageerd team van vrijwilligers, begeleid worden in hun voetbalexploten.
De bezielster van de club, Nadine Renders, afkomstig uit Vlezenbeek en ondersteund door een aantal familieleden, investeren vele van hun vrije uren in de werking van de club. Ze doen daarbij trouwens allemaal hard hun best om ook het Nederlandstalig karakter van onze gemeente hoog te houden.
De kinderen krijgen er namelijk de gelegenheid om in hun thuis- en/of schooltaal in hun eigen deelgemeente, samen met hun vriendjes van de buurt te kunnen voetballen.
Om deze schitterende werking verder te ondersteunen, zijn we er van overtuigd dat bovenstaande investeringen de werking van de club én de sociale cohesie in Negenmanneke-Ruisbroek alleen maar ten goede zullen komen. Ik wens hen alvast een geslaagde renovatie en nog veel sportief en amicaal succes met de club!

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder