SINT-PIETERS-LEEUW: – Na onderhoudswerken eind december werd vastgesteld dat er zowel in de breedte als in de lengte van het zwembad tegels waren losgekomen en/of gebroken (zie artikel 31/12/2019). Hierdoor is het zwembad gesloten zolang de tegels niet hersteld zijn.


Herwig Smeets, Schepen van sport: “Deze week zijn er een 3-tal aannemers ter plaatse komen kijken om een herstellingsbestek te kunnen opmaken. In principe zouden we daar begin volgende week nieuws moeten over krijgen. Als die bestekken tijdig binnen zijn, worden ze nog in hoogdringendheid toegelicht op het college van maandag 13/1 en kunnen we ook eerstdaags een aannemer aanstellen.

Ondertussen wordt het water in het zwembad geloosd. Zodat de werken snel kunnen starten.
Herwig Smeets: “Wanneer het zwembad terug geopend zal worden, is nu nog niet te bepalen (wanneer kan aannemer starten? Hoe lang zullen werken en nazorg in beslag nemen?) Van zodra er meer duidelijkheid is over de uitvoeringstermijn zal de nieuwe openingsdatum bekend gemaakt worden.

De sporthal en De Kantine blijven wel open.

Swimming Team Zennevallei: “Het zwembad van het Wildersportcomplex zal wegens onvoorziene herstellingswerken zeker tot begin februari 2020 gesloten zijn. Wij hopen tegen midden januari in ieder geval een alternatief te kunnen aanbieden voor de groepen die momenteel in het klein en het groot zwembad zwemmen in SPL. Dit zal weliswaar tijdelijk op andere uren en een andere locatie zijn. Van zodra we hier meer informatie over hebben, zullen we jullie hiervan op de hoogte brengen.”

1 comment

  1. Aj, dit voorval van december 2019 is dus weer 2 maand zonder zwembad, in 2018 was het ook 2 maand voor het dak. Ik vraag mij af wat de kost is van inkomsten verlies,technische werkloosheid van het personeel, hoge warmingskosten door slecht geisoleerd gebouw tegenover gewoon een nieuw zwembad zetten. Al deze kosten zullen wel al in de buurt komen van een half zwembad. De vraag is,hoe lang moet je wachten voor je inziet dat de kosten hoger zijn van het te onderhouden dan een nieuw zwembad te zetten waar wel veel volk terug naartoe komt.

Comments are closed.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder