SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag vindt de op één na grootste Europese Coca-Cola verzamelbeurs plaats. Om en bij de 500 bezoekers en verzamelaars van over de hele wereld – van in Europa tot de Verenigde Staten en zelfs Japan – komen dan samen om exclusieve Coca-Cola-hebbedingen uit te wisselen, te kopen of te verkopen. Dit jaar was er zelf hoog bezoek. Niemand minder dan Justine Fletcher, de hoofd-archivaris van de Coca-Cola archieven in Atlanta kwam langs.


Een 40-tal standhouders zorgden voor 150 lopende meter aan Coca-Cola-memorabilia: van kleine gadgets tot grote en gegeerde verzamelobjecten in zaal zonnig Leven te Sint-Pieters-Leeuw.

De beurs wordt voor de vijftiende maal georganiseerd door twee gepassioneerde Coca-Cola-verzamelaars: Johan van Mierlo en Sandrina van Handenhove, die in de gebouwen van Coca-Cola in Anderlecht ook het Coca-Cola-winkeltje ‘Colanuts’ uitbaten. Zij bieden onder andere glazen en aluminium Coca-Cola flesjes aan, maar ook Coca-Cola blikken, reclameborden, oude en nieuwe coolers, sokken, badhanddoeken, ijsemmers, boeken en nog zo veel meer.

Johan Van Mierlo: “Wat ik zo fantastisch vind aan de Coca-Cola verzamelbeurs is om oude bekenden terug te zien, nieuwe vrienden te maken en mensen te leren kennen die je voorheen enkel als een foto op sociale media kende. En dat met een ijskoude Coca-Cola in de hand en duizenden objecten van ons favoriete merk rondom ons.

2019-10-27_15de Coca-Cola verzamelbeurs in Sint-Pieters-Leeuw (14)
Justine Fletcher, hoofd-archivaris Coca-Cola en Johan Van Mierlo, Colanuts

Justine Fletcher, de vrouw met de droomjob van elke Coca-Cola verzamelaar
Deze editie is net een tikkeltje specialer want onze eregaste is Justine Fletcher. Als beheerder van de befaamde Coca-Cola archieven in Atlanta heeft zij een beetje mijn droomjob”, lacht Johan. “We hebben echter ook een zeer goede band met haar omdat we samen over de jaren heen al verschillende projecten gedaan hebben. Het is bovendien zeer leuk dat iemand van het hoofdkwartier in Atlanta nauw met de verzamelaars in contact blijft om zo te kijken wat er leeft: wat zijn de hypes en wat is er minder populair. Zij kan dat erg goed inschatten.

Dat voel je ook bij de verzamelaars. Zij appreciëren het enorm om met haar een praatje te kunnen maken en hun verzameling te tonen. Door haar kennis en voeling met Coca-Cola verzamelaars over de hele wereld apprecieert zij elke verzameling, hoe groot of klein die ook mag zijn.”

Justine Fletcher, hoofd-archivaris Coca-Cola: ”  Ik ben onder de indruk van hoeveel bezoekers er hier al om 10 uur voor de deur stonden en hoe enthousiast ze zijn. Ik ben verheugd hier al deze ambassadeurs van Coca-Cola te zien die ruilen en verkopen.

Het valt me op dat men in Europa veel verschillende flessen uitbrengt, die wij niet hebben in  Noord-Amerika . dus ik ben altijd enthousiast om deze verschillende flesjes te zien. Ik zag er zonet zelf van Star-Wars gemaakt in Frankrijk en dat is ‘big’ in Amerika waar er op het einde van het jaar een nieuwe film uitkomt. Het is ook ongelooflijk hoeveel kennis de verzamelaars hier hebben over de verschillende flesjes en accessoires, ja zelf ik leer hier bij. 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder