SINT-PIETERS-LEEUW: – Het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker viert dit jaar een bijzondere verjaardag. Al voor de 25ste keer zullen honderdduizenden azalea’s hun weg vinden naar mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen. Het belooft dus een extra speciale editie te worden.
Ook in Sint-Pieters-Leeuw werden ieder jaar plantjes verkocht dankzij verschillende vrijwilligers onder de stuwende kracht van Lucien Panus.

2019-08-31-huldiging-25jaar-plantjesweekend (1)
2019-08-31-huldiging-25jaar-plantjesweekend (2)Elk jaar worden in Sint-Pieters-Leeuw zo’n 1.000 azalea’s verkocht om de zorgprojecten van Kom op tegen Kanker te steunen. In totaal werden zo in Sint-Pieters-Leeuw de voorbije 25 jaar maar liefst 25.000 platjes aan de man gebracht deur aan deur, op evenementen en aan warenhuizen.
Het Leeuwse comité is hiermee een van de vier pioniers in Vlaams-Brabant die er van bij de start bij was naast comités in Halle, Affligem en Bever.
De gemeente Sint-Pieters-Leeuw zette tijdens een receptie in het Colomakasteel alle vrijwilligers in de bloemetjes en schonk ieder een boek over rozen. Vanuit Kom op tegen Kanker kreeg het comité een huldeplakket overhandigd.

Het volgende plantjesweekeinde komt er aan op 13, 14 en 15 september 2019 en ook dan zullen de Leeuwse vrijwilligers opnieuw terug te vinden zijn op de gekende locaties.

Wil je graag alleen, samen met je buren, sportvereniging, hobbyclub of vriendengroep een steentje bijdragen en Azalea’s verkopen?
Neem dan contact op met de dienst Welzijn; ingrid.baroen@sint-pieters-leeuw.be, T 02 371 03 43.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder