SINT-PIETERS-LEEUW: – Deze voormiddag namen zo’n 800 leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar, van de Leeuwse basisscholen, deel aan de jaarlijkse scholencross georganiseerd door de sportdienst van Sint-Pieters-Leeuw op de terreinen achter Zonnig Leven.


Er werd eerst gestart met ‘start met lopen’, een 18 tal minuten stappen en lopen, zodat iedereen goed opgewarmd was en mee kon met de groep. Daarna was er de scholencross, het 4de en 5de leerjaar liepen 800meter en het 6de leerjaar 1000meter.
Voor de kinderen die even dienden te wachten op hun loop-beurt had de sportdienst heel wat randactiviteiten voorzien.

Deze slideshow vereist JavaScript.


An Speeckaert, schepen van jeugd en onderwijs:”De leerlingen van het 4de , 5de en het 6 de leerjaar van alle Leeuwse scholen van Sint-Pieters-Leeuw kwamen met de fiets naar Zonnig Leven om deel te nemen aan de jaarlijkse scholencross. Ik kan dit initiatief alleen maar toejuichen omdat dit volledig kadert in onze visie van meer beweging voor de kinderen op school.
Ik wil de sportdienst en ook alle Leeuwse scholen bedanken voor hun medewerking aan dit prachtig initiatief.
Onder een stralende zon hebben de kinderen vandaag het beste van zichzelf gegeven. Ik ben dan ook heel trots op alle leerlingen die hebben deelgenomen voor hun inzet tijdens deze scholencross. Bravo!

Herwig Smeets, schepen van sport: “‘Een gezonde geest en een gezond lichaam’,… die quote bestaat al heel lang en dat passen we hier toe en daar staan we als gemeente achter. Als je je fit voelt kan je ook veel beter leren dus het één versterkt het andere. Het spreekt dus voor zich dat we daar op inzetten om onze jeiugd te laten bewegen. Vandaag hebben we ook geluk met het weer, dat maakt het ook eens zo goed. Het is fantastisch om zo een hele bende bijeen te zien, ze amuseren zich, ik zie niemand met traantjes op zijn ogen. Het is hier heel divers, ze kunnen vanalles doen dus ik denk dat ze er een magnifieke dag aan hebben.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder