2019-03-14-flyer-deval.jpgSINT-PIETERS-LEEUW: – Op donderdag 14 maart 2019 om 20 uur organiseert Regiobib Pajottenland & Zennevallei een pop-up Leesclub in Sint-Pieters-Leeuw .

Auteur/journalist Matthias M.R. Declercq wordt door Frank Van Laeken geïnterviewd over zijn boek ‘De Val’.

Vijf jongens ontmoeten elkaar bij toeval in de loop van een paar jaar, omdat ze alle vijf één doel kennen: de koers. Ze ambiëren één voor één een carrière als profrenner. Op het jaagpad langs de Schelde, van Gent naar Oudenaarde, trainen ze samen. Iljo Keisse, Wouter Weylandt, Dimitri De Fauw, Bert De Backer en Kurt Hovelijnck. Ze zijn jong, viriel, populair, en schoppen het inderdaad tot profwielrenner. Maar het leven blijkt harder dan de droom. Wat hen ooit samenbracht, de koers, rukt hen ongenadig ook weer uit elkaar. ‘De val’ is geen inktzwart boek, maar reconstrueert op indringende wijze het soms grappige, soms tragische, maar altijd realistische relaas van vijf jonge renners. Een groots verhaal over wielrennen, maar nog meer over vriendschap en volwassenwording.
Een must-read voor elke wielerliefhebber.

Prijs pop-up Leesclub: 5 euro ( te betalen via: Cultuurregio Pajottenland en Zennevallei (Regiobib) -Molenstraat 102, 1700 Dilbeek – rekeningnummer BE48 0910 2121 3727 BIC: GKCCBEBB
Locatie: Zaal Laekelinde, Lotstraat 6 te Sint-Pieters-Leeuw
Inschrijven via volgende link:klik hier (Opgelet: Uw inschrijving is pas compleet wanneer het inschrijvingsgeld gestort is.)

Na het interview kan er nog iets gedronken worden ten voordele van vzw Nidasjtere en de 1000km fietsen van Kom op tegen Kanker.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder