VLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant doet mee aan de Dikketruiendag van 12 februari met de fietsactie ’10 keer de provincie rond’. Vandaag, 1 februari, trapten gedeputeerde Bart Nevens en Tom Dehaene deze actie af en kwamen ze met de fiets naar het werk.

Gedeputeerde voor Mobiliteit Tom Dehaene fietste naar het PIVO in Asse vanuit zijn thuisbasis Zemst.
Gedeputeerde voor Milieu Bart Nevens ging naar het Provinciehuis in Leuven op zijn elektrische fiets vanuit Kortenberg.
2019-02-01-fietsen-dikketruiendag_gedeputeerden_Tom-Dehaene_Bart-Nevens.jpg
Voor de 16de editie van de Dikketruiendag voert weerman Frank De Boosere de klimaatflandriens aan die fietsen voor een beter klimaat. Ook de provincie Vlaams-Brabant springt mee in het zadel. Van 1 tot en met 12 februari organiseert ze De Fietstest voor haar personeelsleden.

We dagen onze personeelsleden uit om de wagen in te wisselen voor de fiets voor woon-werk verkeer en dienstverplaatsingen. In elke vestiging staan er twee elektrische fietsen van ‘De Fietstest’ ter beschikking”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “De bedoeling is om de teller van alle elektrische fietsen samen na tien dagen tijd op of over 2.500 km te krijgen, wat neerkomt op tien keer de provincie rond”.

Fietsen vermindert niet alleen de CO2-uitstoot, het verbetert de luchtkwaliteit en brengt minder lawaai met zich mee. Bovendien draagt fietsen bij tot een betere gezondheid: je vermijdt heel wat filestress en komt fris en monter aan op je werk”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor milieu.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder