SINT-PIETERS-LEEUW: – Zaterdagavond namen 94 ploegen deel aan 8ste Leeuwse Kerstcorrida in een organisatie van de vzw Renkoekoek en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.


Na 15km eindigde de Kerstcorrida met een ex aequo van het team de 3 musketiers en team Vierendeels, de derde plaats ging naar Leeuwerik1. Voor de meeste ploegen was het een sportieve avond onder vrienden.
De eerste 9 ronden mochten  willekeurig verdeeld worden over de 3 teamleden. De laatste en 10e ronde wordt samen afgelegd met de 3 teamleden. Samen loopt elk team 15km.
Voor deze 8ste editie was er ook een nieuw parcours uitgetekend door de organisatoren, zo werd er ook door de tuin van landhuis Viron gelopen die feeëriek was uitgelicht. De lopers werden er muzikaal aangemoedigd door d’Hopmaten, een dweilfanfare met muzikanten uit Herfelingen, Halle en Sint-Pieters-Leeuw.
Nadien werd er nog lang nagefeest in het Kerstdorp aan de bibliotheek.

Het laden van de foto-diashow met 280 foto’s kan even duren

Deze slideshow vereist JavaScript.


vzw Renkoekeoek vroeg aan de deelnemende ploegen geen inschrijvingsgeld maar de ploegen mochten een vrijwillige bijdrage doneren voor vzw FriS.
Friends & Scream United, afgekort FriS, is een sport- en activiteitenvereniging in Sint-Pieters-Leeuw voor kinderen en jongvolwassenen die graag actief zijn ondanks hun beperking, leeftijd, gedragsstoornis, chronische ziekte, autisme, … met respect voor iedereen en ieders mogelijkheden.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder