Steenuil-mascotte Regionaal Landschap Pajot & ZennePAJOTTENLAND-ZENNEVALLEI: – De steenuil is verkozen als vogel van het jaar 2019. Wij zijn fan want in en rond het ruime Pajottenland komt één van de dichtste populaties aan steenuilen ter wereld voor. Onze regio heeft daarom een belangrijke verantwoordelijkheid voor deze Koesterbuur. De steenuil is al een tijdje de mascotte van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei.

Steenuilen zijn een kwetsbare soort en ze vertellen dus ze heel wat over de kwaliteit van ons landschap. We steunen de steenuilen in de regio door aanplant van boomgaarden, knotwilgenrijen… Steenuilen nestelen in de holtes daarvan, hoe meer knotbomen hoe meer steenuilen. We werken ook samen met de steenuilenwerkgroep voor het plaatsen en controleren van steenuilnestkasten.
Steun de steenuil in Pajot & Zenne met een fiscaal aftrekbare gift op onze projectrekening BE76 7450 6806 7595 en vermeld ‘Landschapsfonds’. Fiscaal attest voor 45% belastingvermindering vanaf 40 euro per kalenderjaar. Alle giften worden gebruikt voor vorming en veiligheidsmateriaal van ons knotteam. Onze vrijwilligers knotten wilgen, gratis in ruil voor het brandhout, zodat deze behouden blijven als thuishaven voor de steenuilen.

Meer info:
– Steenuilen in het Pajottenland: www.pajot-zenne.be/projecten/natuur/koesterburen/steenuilen/6942
– Artikel uit Pajot Zenne magazine: https://issuu.com/rlzzz/docs/pajot_zenne_magazine_lente_2018/8

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder