2018-10-07-leeshelden_2018SINT-PIETERS-LEEUW: – Op zondag 14 oktober 2018 start de gemeente Sint-Pieters-Leeuw met een gloednieuwe ‘samenleesclub’ om kinderen die het wat moeilijker hebben met lezen te laten genieten van prachtige verhalen.

De bibliotheek, jeugddienst, dienst Integratie/Taalstimulering en het Huis van het Kind slaan voor dit boeiende project opnieuw de handen in elkaar en kunnen rekenen op de financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Twee keer per maand komen de leeshelden in wording samen om boeken te lezen die zorgvuldig werden geselecteerd. Samen met een gevormde vrijwilliger bespreken ze het verhaal, spelen ze een spelletje, kijken ze naar een film of laten ze hun creativiteit de vrije loop tijdens knutselactiviteiten! Als kers op de taart krijgen de kinderen op zondag 19 mei een groot kinderleesfeest waar ze bekroond worden tot echte leesheld. Geen gewone leesclub dus maar interactieve momenten die van lezen een heel avontuur maken!

2018-10-07-leeshelden_2018_boekenWord jij onze leesheld?
Zit jij in het 2e of 3e leerjaar en heb je wat moeite om te lezen? Wil je bovendien spannende verhalen lezen en deelnemen aan super leuke activiteiten? Sluit je dan zeker aan bij onze nieuwe ‘samenleesclub’ en word op het einde van het schooljaar één van onze eerste leeshelden!

Waar? In de hoofdbibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw£
Wanneer? Van oktober tot april, 2 keer per maand, telkens op een zondag van 10:00 tot 11:30 uur.
Meer info: www.leeshelden.be
Inschrijvingen: Bibliotheek, Rink 2 – 02 371 22 64 – bibliotheek@sint-pieters-Leeuw.be

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder