SINT-PIETERS-LEEUW: – Op vrijdag 17 augustus 2018 is Sint-Pieters-Leeuw de vertrekplaats van de vijfde rit in de Binckbank Tour, een rit in lijn van Sint-Pieters-Leeuw naar Lanaken over een afstand van 208,4 km. Woensdag kwam wielerlegende, en ambassadeur van de Binckbank Tour, Eddy Planckaert toelichting geven over het verloop van de start van deze 5de rit en spoot hij samen met de burgemeester symbolisch een startlijn.
2016-06-06-persvoorstelling-5de-rit-Binckbank-Tour (8)
De BinckBank Tour 2018 start op maandag 13 augustus in Heerenveen en finisht op zondag 19 augustus op de Muur van Geraardsbergen. Het is inmiddels de 2e editie van de Binckbank Tour, jarenlang gekend als de Eneco Tour. Het parcours biedt de vertrouwde mix van sprinterskansen, heuveletappes en een individuele tijdrit. De chronorace is dit jaar 13 kilometer lang en vindt plaats in Venray. De enige meerdaagse World Tour-race van de Lage Landen begint twee weken na de finish van de Tour de France.

Op vrijdag 17 augustus start in Sint-Pieters-Leeuw de vijfde etappe, een rit in lijn van Sint-Pieters-Leeuw naar Lanaken, een rit van 208,4 km.

Het “start evenement” speelt zich volledig af in en rond het gemeentehuis. Wielerfans kunnen de bussen van de renners verwelkomen, vanaf 9 uur, in de Nieuwenhovenlaan waar het materiaal wordt klaargemaakt en de renners al lichtjes opwarmen.
Programma:
• Vanaf 7 uur wordt het centrum van Leeuw afgesloten. Het centrum is bijgevolg niet meer bereikbaar met de wagen.
• De presentatie van de renners met een kort interview start om 10.20 uur op het podium achteraan de parking van het gemeentehuis.
• Het officieuze startschot wordt gegeven om 11.25 uur op de Pastorijstraat ter hoogte van het gemeentehuis.
• De officiële start ‘wordt gevlagd’ op de Pepingensesteenweg ter hoogte van huisnummer 186.
• Plaatselijke ronde van +/- 18 km met tussensprint op de Brusselbaan ter hoogte van huisnummer 524, ongeveer 300 meter voor het rondpunt aan het gemeentehuis.

Deze slideshow vereist JavaScript.


De bezoekers kunnen gebruik maken van volgende pendeldiensten:
• Vanuit Vlezenbeek naar centrum Leeuw: Pendeldienst vanaf 9 uur tot 11 uur en terug vanaf 12.15 uur tot 14 uur
– parking Merselborre, Schaliestraat;
– parking op de Vlezenbeeklaan, kruising met Zyepestraat;
– parking Dorp 8.
• Van op Parking Makro, Bergensesteenweg 427 – 1600 Sint-Pieters-Leeuw. Warenhuis Makro stelt parkeerplaatsen ter beschikking, grenzend aan de Bergensesteenweg, links van de rijrichting. Pendeldienst vanaf 9 uur tot 11 uur en terug vanaf 12.15 uur tot 14 uur.

Fietsstalling
Komt met de fiets en maak gebruik van de fietsstalling op de parking achter de tekenschool. Er zal toezicht worden gehouden aan de fietsstalling. Let op: het gebruik van een fietsslot is verplicht.
Supportersdorp
Op de parking van het gemeentehuis wordt een supportersdorp ingericht. Bezoekers kunnen genieten van een drankje en een hapje en de renners van dichtbij begroeten.
Inwoners van Sint-Pieters-Leeuw die hinder zullen ondervinden door het parkeerverbod langs het parcours worden hiervan op de hoogte gebracht via een bewonersbrief. Alle inwoners van Sint-Pieters-Leeuw ontvangen een brochure met alle praktische info over dit wielerevenement.
Gemeentehuis
Omdat de Binckbank Tour de nodige drukte met zich zal meebrengen en het centrum al vroeg op de dag verkeersvrij wordt gemaakt, is het gemeentehuis uitzonderlijk gesloten op vrijdag 17 augustus 2018.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder