2018-02-13-Sint-Pieters-kerk (1)SINT-PIETERS-LEEUW / PAJOTTENLAND: – Weg van Klassiek 2018 vindt plaats op 24, 25 en 26 augustus 2018. Er zijn concerten en wandelingen in Pepingen (Bellingen), Lennik (Gaasbeek) en Sint-Pieters-Leeuw.

Met deze zesde editie van Weg van Klassiek gaan de organisatoren voor het butterfly effect. Subtiele veranderingen, zelfs de vleugelslag van een vlinder, kunnen grote bewegingen in gang zetten. Dit geldt voor het landschap van het Pajottenland als broos evenwicht van natuur, landbouw en erfgoed. Maar evenzeer voor de opeenvolging van tonen en nuances in de zang van Reinoud Van Mechelen. Vlinders, landschap en zang delen een kwetsbaarheid en zoeken begrip en versterking bij elkaar.

De wereld is in volle verandering. Het klimaat warmt op, onze lucht – zelfs in het Pajottenland – raakt vervuild en mens en maatschappij staan voor grote uitdagingen. Geen reden om bij de pakken te blijven zitten, integendeel. Elk van ons kan met een ‘vleugelslag’ het systeem mee doen veranderen: onze eigen keuzes en inzichten maken wel degelijk een verschil. Samen met Reinoud Van Mechelen vieren we het menszijn en onze bijzondere positie als sociale wezens met emoties, passies en toekomstdromen.

Het handelsmerk van Reinoud Van Mechelen is zijn warme hoge tenorstem. Hij treedt op van Moskou tot New York met de grote barokensembles van het moment en als operazanger. In september debuteert hij in de Munt als Tamino in Die Zauberflöte. In 2016 richtte Reinoud zijn eigen ensemble A Nocte Temporis op om met historisch geïnformeerde muziek een zo groot mogelijk publiek emotioneel te raken.


Zondag 26 augustus 2018: Vlinderslag in de Zuunbeek
De Zuunbeekvallei werd opnieuw in haar natuurlijke plooi gelegd. Een groot hermeanderingsproject zorgde ervoor dat oude rivierarmen opnieuw in gebruik komen of overstroombaar zijn. Positief tegen wateroverlast, maar meteen ook een stevige boost voor de natuur en natuurbeleving. Langs de oevers en dieper in het landschap vind je her en der nog een oude hoogstamboomgaard of worden er nieuwe aangeplant. Bloesems in de lente en valfruit in de herfst zijn een zegen voor vlinders zoals het Bruin Blauwtje, een soort waar Sint-Pieters-Leeuw extra aandacht voor heeft.

Samen met Natuurpunt fladderen we langs de meanders van de Zuun en houden even halt bij het nieuwe uitkijkplatform. Na het vieruurtje is er het slotconcert van onze Weg van Klassiek.

14.00 – wandeling en vieruurtje in Sint-Pieters-Leeuw
17.00 – Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Pieterskerk: ‘Erbarme dich’

A Nocte Temporis (Reinoud Van Mechelen, tenor; Anna Besson, traverso; Ronan Kernoa, cello; Marc Meisel, klavecimbel

Fragmenten uit Bachcantates voor tenor en traverso
Johann Sebastian Bach wist als geen ander de menselijke emoties tot uitdrukking te brengen. Reinoud Van Mechelen koos de mooiste aria’s voor tenor en traverso, van ‘Herr Christ der ein’ge Gottes Sohn’ tot ‘Erbarme dich’.

Tickets
Festivalpakket: 3 wandelingen + 2 maaltijden + 1 vieruurtje + 3 concerten + extra’s: 99 euro
Dagticket vrijdag (wandeling + maaltijd + concert): 48 euro
Dagticket zaterdag (wandeling + maaltijd + concert): 35 euro
Dagticket zondag (wandeling + vieruurtje + concert): 23 euro
los concert: 18 euro
Bestellen: vanaf 9 juni via http://www.westrand.be.
Tot 1 juni met een vroegboekkorting van 2 euro via info@wegvanklassiek.be

Meer info: www.wegvanklassiek.be – info@wegvanklassiek.be

Weg van Klassiek 2018 is een organisatie van Vlabra’ccent Regio Pajottenland-Zennevallei, Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei, cc Westrand, Kasteel van Gaasbeek, Kunst In Pepingen en cc Coloma, met steun en medewerking van de gemeenten Pepingen, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder