VLEZENBEEK: – Voor het 3e jaar op rij organiseert Natuurpunt ‘Expeditie Natuurpunt’, een avontuurlijk weekend in de Belgische natuur! En dit jaar neemt Natuurpunt, Leeuwse Natuurvrienden voor het eerst deel met hun team ‘The lions of Leeuw’! Op 23 en 24 juni 2018 zetten Michaël, Thierry, Catherine, Yoachim en Elyn hun beste beentje voor.
2018-04-06-thelionsofleeuw
De Leeuwse Natuurvrienden kozen voor de combiroute, waarbij ze wandelen en kanoën van Meerhout naar Mechelen. Maar voor ze dit avontuur kunnen aanvatten, luidt hun eerste opdracht: 1.500 euro inzamelen, een bedrag dat integraal gaat naar een natuurgebied in de buurt.
2018-04-06-Zobbroekbeekvallei
Elyn, Cathérine, Yoachim, Michael en Thierry: “Wij zamelen dit bedrag graag in voor de Zobbroekbeek-vallei, een prachtig pareltje natuur in het Pajottenland, op een steenworp van Brussel. Recent werd in dit gebied, gekenmerkt door glooiend grasland en broekbos, een gemengd lindebos aangeplant. Het geld van deze actie zouden we o.a. graag gebruiken om een gevarieerde randvegetatie te planten dit najaar. Al jullie steun is van harte welkom!
Neem zeker een kijkje op onze team-pagina: https://expeditie.natuurpunt.be/project/9122“.

Zie ook ons artikel van 22/11/2016 – Natuurpunt Leeuwse Natuurvrienden en 5de-klassers van de Ave-Maria-Basisschool planten lindebos aan te Vlezenbeek

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder