SINT-PIETERS-LEEUW: – Maandagavond 5 maart 2018 organiseerde het gemeentebestuur een info- en overlegvergadering met de scholen Den Top en Don Bosco, buurtbewoners, vertegenwoordigers van de ouders en de verkeerspolitie. Alle betrokkenen evalueerden de testweek van 19 februari 2018 positief.
Enkele conclusies en suggesties worden nu meegenomen in het verdere traject.


De aanleiding voor de testweek is het feit dat in de zomervakantie van 2018 de uitbreidingswerken aan de school Den Top van start gaan.

De Kiss & Ride zone in de Garebaan zal dan tijdelijk niet meer gebruikt kunnen worden. De in- en uitgang van de school wordt verlegd naar de Mekingenweg.

De in- en uitgang van de kleuterschool Don Bosco bevindt zich eveneens in de Mekingenweg.

Tijdens de testweek werd nagegaan hoe alles verliep indien een beperkte zone in de Mekingenweg autovrij werd gemaakt.

2018-01-26-Jan-DesmethJan Desmeth, Schepen van Mobiliteit : “Een testweek dient om na te gaan of het uitgeteste scenario werkt in de praktijk en of er nog aanpassingen nodig of wenselijk zijn. Alle betrokkenen bevestigden ons dat het concept goed was. Onze dienst Mobiliteit kreeg zowel van ouders, leerkrachten, buurtbewoners, leden uit de gemeenteraad en onze verkeerspolitie nog enkele interessante suggesties om het concept te verfijnen. Zo werd onder andere voorgesteld om twee Kiss & Ride zones te voorzien op de Van Houchestraat, het zebrapad te verleggen richting parking, een voetwegje aan te leggen tussen parking en zebrapad, op termijn het haaks parkeren te vervangen door parkeren op het terrein en de start- en einduren van beide scholen wat te verschuiven ten opzichte van elkaar. Een beperkt aantal punten dienen nog verder bekeken te worden. Maandagavond wilden we eerst luisteren naar de mening van alle betrokkenen vooraleer een beslissing te nemen. De beslissing zelf nemen we voor het einde van de maand maart, zodat de uitvoering klaar is voor de start van het nieuwe schooljaar in september 2018”.

Zie ook ons artikel + video van 19 februari 2018 – klik hier

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder