2018-02-02-start-werken_sk-Vlezenbeek (2)SINT-PIETERS-LEEUW: – Op de gemeenteraad werden de gunningswijze en lastvoorwaarden voor de bouw van de voetbalaccommodatie voor SK Vlezenbeek goedgekeurd.

ARK architecten werkte het bestek, de plannen en de raming uit voor een nieuwe kantine en kleedkamers van SK Vlezenbeek.
Er zijn 3 verschillende voorontwerpen die telkens een variant op het oorspronkelijke ontwerp zijn. Wat dus 4 ontwerpen maakt.
Wat de verschillen betreft:
1. Oorspronkelijke ontwerp
2. Ontwerp 2: kantine uitbreiden door de buitenmuur met 2,5m op te schuiven
3. Ontwerp 3: grootste kleedkamers verkleinen door buitenmuur 1m naar binnen te verschuiven en de materiaalberging te schrappen.
4. Ontwerp 4: kantine vergroten door de buitenmuur 1m te verschuiven naar buiten en de schrapping uit ontwerp 3.

2018-02-02-start-werken_sk-Vlezenbeek (5)amendement voorontwerp 5 Open Vld niet weerhouden
Kathleen D’Herde, Fractievoorzitter Open Vld SPL:
Omdat wij als Open Vld fractie het een gemiste kans vinden dat er nu verkeerde beslissingen zouden worden genomen over de investering van zo’n belangrijk project, hebben wij tijdens de gemeenteraad van gisterenavond een bijkomend voorontwerp voorgesteld, nl. voorontwerp 5.
In voorontwerp 5 voorzien wij het volgende:
– Basis voorontwerp
– Vergroten kantine (buitenmuur 1 meter opschuiven naar buiten)
– Verkleinen grootste kleedkamers (buitenmuur 1 meter naar binnen)

Het gaat eigenlijk om het behoud van de materiaalberging zoals in het basisontwerp werd voorzien, maar dan aangepast met een vergroting van de kantine en een kleine verkleining van de grootste kleedkamers.

Volgens de Open Vld fractie past dit nog steeds binnen het gestelde budget dat gisterenavond ter tafel lag, nl. een raming van € 800.000 incl. BTW.
De Open Vld fractie heeft dit voorstel tijdens de gemeenteraad via een amendement geagendeerd, maar het werd door de meerderheid echter niet weerhouden?

Kathleen D’Herde: “We betreuren dit ten stelligste. We vinden het een gemiste kans om voor dergelijk project niet op lange termijn te denken. Want nu gaat men nog steeds de oude bestaande infrastructuur, die reeds jaren aan vervanging toe is, behouden.”

Zie ook artikel 2/2/18 – Nieuwe voetbalinfrastructuur voor SK Vlezenbeek

%d bloggers liken dit: