Politie_Politiezone_Zennevallei_PZSINT-PIETERS-LEEUW: – Vier politie inspecteurs van de politiezone Zennevallei voerden vandaag verscheidene controles uit in Sint-Pieters-Leeuw.

De politiezone Zennevallei hield naar analogie van enkele weken geleden een actie op asociaal rijgedrag ter hoogte van de Bergensesteenweg in Sint-Pieters- Leeuw.
Hierbij werden voornamelijk bestuurders gecontroleerd die onrechtmatig gebruik maakten van de busstrook. De meeste bestuurders hielden zich aan de regels. Slechts twee bestuurders werden betrapt en vervolgens aangesproken. Zij mogen zich aan een boete verwachten.

Later werd nog een klein controledispositief opgesteld in Sint-Pieters- Leeuw. Hierbij werden 223 bestuurders onderworpen aan een alcoholcontrole. Geen enkele bestuurder testte positief.

Tijdens een derde fase werd een controledispositief opgesteld in Vlezenbeek. Hierbij werden 187 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Twee bestuurders hadden te veel gedronken en mochten gedurende een periode van drie uur de sleutel afgeven.
Verder werden nog vijftien voertuigen uitvoerig gecontroleerd. Geen enkel voertuig bleek in overtreding inzake de boorddocumenten van het voertuig. En dat is goed nieuws.

Het doel van deze actie was vooral om mensen te sensibiliseren voor asociaal rijgedrag en rijden onder invloed, ook na de feestdagen.

1 comment

  1. En nu graag nog eens controles op het moedwillig blokkeren van kruispunten… ook behoorlijk asociaal rijgedrag

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: