REGIO / SINT-PIETERS-LEEUW: Brandweerzone Vlaams-Brabant West voorziet samen met haar partners Oscare.be en Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant, elke bibliotheek in het door hun beschermde gebied van 3 exemplaren van het stripverhaal “De familie Burnout bakt het bruin”. Het betreft een actie die kadert in het project “Brandveilig leven”.

De stripfiguren Bob en Bea Burnout en hun kinderen Bruno en Brenda zijn behoorlijk laks en hebben niet het minste besef van de gevaren van brand. Gelukkig krijgen ze goede raad en tips van brandweervrouw An en brandweerman Dries.

Telkens wordt een kort verhaaltje gecombineerd met bijhorend nuttig advies: hoe voorkom ik brand, hoe evacueren (een vluchtplan voor je eigen huis), wanneer en hoe bel ik het noodnummer 112, wat doe ik met brandwonden, het belang van rookmelders, veilig barbecueën, enz.
Als kers op de taart is er een brandend actuele quiz om de nieuw opgedane kennis uit te testen. Kortom, een leuke strip met interessante weetjes die jongeren sensibiliseert om brandveilig om te springen met allerlei dagdagelijkse voorwerpen, toestellen en situaties en mee te bouwen aan een brandveilige thuis en een brandveilig leven.

Beslist een boekje om eens grondig door te nemen met de kinderen.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder