logo_YoucaSINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag, 19 oktober, is het de YOUCA Action Day, vroeger Zuiddag. 12 studenten uit verschillende scholen in de regio werken voor één dag voor de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.

Wat is Youca Action Day?
Youca staat voor Youth for Change and Action en is een organisatie opgericht voor en door jongeren. De bedoeling is jongeren te stimuleren om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.
In het kader van Youca day gaan jongeren aan het werk bij een bedrijf of organisatie waar ze het reilen en zeilen ontdekken. In ruil doneert de organisatie of het bedrijf 50 euro aan Youca.
Meer dan 17.000 jongeren doen mee aan de Youca Action Day. Dit jaar steunen ze het kleine land El Salvador. Een aantal jongeren uit El Salvador kwamen twee weken logeren in België en getuigden in de deelnemende scholen over de situatie in El Salvador. De getuigenis was een extra motivatie voor iedere deelnemer aan de Youca Day!


Youca in Leeuw
De gemeente had vandaag 12 extra werkkrachten. 8 studenten mochten zicht uitleven bij de groendienst, 3 bij de sportdienst en 1 student versterkte de communicatiedienst.

Van straten netjes houden tot zwemmers in het oog houden in het Wildersportcomplex, geen karwei was hen te lastig. Bij de communicatiedienst werden er persberichten uit de mouw geschud en de website werd up to date gehouden.
Kortom, een win win situatie voor iedereen!

Bron perstekst: Yanis Driege, Communicatieambtenaar voor 1 dag via Youca

Ook elders in de gemeente waren er jongeren aan het werk voor Youca. Zo oa. bij Makro, Brantano, Zeb, Torfs, Bel&Bo, Don Bosco Basisschool, Natuurpunt, De Kringwinkel, Van Cutsem Advocatenkantoor en de Politiezone Zennevallei.