RUISBROEK: – Vrijdagavond 29 september 2017, na de avondspits, werden door wegen en verkeer twee verschillende portalen geïnstalleerd aan Humaniteitslaan om vrachtwagens te weren op de omleidingsroute van de wegenwerken in Ruisbroek centrum die niet voorzien is op zwaar verkeer. De situatie zou na een week geëvalueerd worden. Maar het portaal werd ondertussen al aangereden en de slagboom is reeds defect en staat permanent open waardoor er weer vrachtwagens doorrijden.
2017-10-01-vrachtwagen-Portaal-Humaniteitslaan-beschadigd_02
Onder het eerste portaal (links op foto boven) kunnen auto’s gewoon doorrijden. Vrachtwagens kunnen normaal niet door. Het tweede portaal-slagboom houdt als hij werkt vrachtwagens tegen maar zorgt ervoor dat bussen van de MIVB en de hulpdiensten – via een code – toegang krijgen tot het centrum van Ruisbroek.
Verder is er op het einde van de verlengde Stallestraat een tijdelijke rotonde aangelegd om er keerbewegingen mogelijk te maken.

Nu de opstelling beschadigd is negeren verscheidene vrachtwagens het verbod.
Enkele buitenlandse vrachtwagens met oplegger reden zich hierdoor vast in de Wittehoedstraat.


Jan Desmeth, Schepen van Mobiliteit: “Vorige week was er afgesproken om een robuuste uitvoering te plaatsen, zijnde een stalen constructie, verankerd in een betonnen sokkel.
Blijkbaar werd een lichte constructie geplaatst, waardoor er gebeurd is hetgeen nu gebeurd is.
Wij vernamen dat ze morgen – dinsdag – hersteld zullen worden.
Wij blijven vragende partij opdat AWV robuuste portalen plaatst.
Hetgeen wel positief is, is dat de bijkomende elektronische borden op de Brusselse Ring vooraleer vrachtwagens de afrit Ruisbroek dreigen te nemen, gedeeltelijk helpen.
Ook de wegsignalisatie dat vrachtwagens op het einde van de Stallestraat laat draaien, is een duidelijke verbetering.
Maar de robuuste uitvoering van de portalen zal volgens ons onvermijdelijk zijn.”

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: