SINT-PIETERS-LEEUW: – Elk jaar vindt in het najaar de bibliotheekweek plaats. Dan worden alle Vlaamse openbare bibliotheken in de kijker gezet en verwennen ze al hun bibliotheekbezoekers zo ook in de bib van Sint-Pieters-Leeuw.


Op visite bij Annelies Verbeke
Vrijdag 6 oktober om 20 uur is iedereen van harte welkom in het kasteel Coloma voor een literaire lezing van Annelies Verbeke.
Deuren open vanaf 19.30 uur. Inschrijven is verplicht.
Met haar eerste roman ‘Slaap!’ won zij meteen de Vlaamse debuutprijs. Daarna volgden de romans ‘Reus’, ‘Vissen redden’ en ‘Dertig dagen’ en de verhalenbundels ‘Groener gras’, ‘Veronderstellingen’ en ‘Halleluja’. Zij bouwde een indrukwekkende carrière op met proza en scenario’s en met podiumoptredens in binnen- en buitenland. Haar werk kreeg talloze literaire nominaties en won verschillende prijzen.

Verwenzondag
Kom op zondag 8 oktober naar de hoofdbibliotheek en geniet van een dampende mok koffie en een heerlijk ontbijt bij het lezen van de weekendkrant. In de hoofdbib word je op je wenken bediend met een lekkere koffiekoek. Vroege vogel of uitslaper? Het ontbijt is doorlopend van 9.30 tot 12.30 uur.

Theatervoorstelling ‘De vliegende pinguïn’
Terwijl je op zondag 8 oktober geniet van een lekker ontbijt in de hoofdbib, kunnen de kleinsten zich amuseren met ‘Herman, de pinguïn’.
Herman onderneemt talloze pogingen om te kunnen vliegen. ‘Was ik maar een kanarie’, zucht hij. Aangezien de aarde opwarmt en de ijsbergen smelten, besluit Herman Antarctica te ontvluchten.
Een pinguïn tegen de opwarming van de aarde en met een hevige vliegwens. Een interactieve voorstelling vol liedjes, humor, versjes en vliegstunts voor kinderen van 3 tot 8 jaar.
Op zondag 8 oktober om 10.30 uur, duur 45 minuten.
Gelieve in te schrijven, want de plaatsen zijn beperkt.

Bibliotheek Sint-Pieters-Leeuw: 02 371 22 64 – bibliotheek@sint-pieters-leeuw.be

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder