De-Lijn_geen-dienstPAJOTTENLAND: – Door een onaangekondigde stakingsactie is het busverkeer bij De Lijn in het Pajottenland en de zuidelijke rand van Brussel verstoord. Enkele chauffeurs in de stelplaatsen van Dilbeek, Leerbeek, Meerbeke en Ukkel hebben het werk neergelegd. De actie ontstond na een geval van agressie vanmorgen in de omgeving van Beersel.

De impact van deze onaangekondigde staking is voelbaar op zowat alle lijnen in het Pajottenland en het zuiden van Vlaams-Brabant, met nadruk op de as Brussel-Dilbeek-Ninove. De Lijn betreurt de gevolgen van de actie voor de reiziger, en veroordeelt elke vorm van agressie op of rond haar voertuigen.

Reizigers kunnen op www.delijn.be terecht voor een lijst met niet-gereden ritten. Ook De Lijninfo is bereikbaar, op 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

UPDATE 17u15: – Het busverkeer in het Pajottenland verloopt morgen (zaterdag) weer normaal. Dit na een afspraak tussen directie en vakbonden. Er zal verder worden overlegd over hoe agressiegevallen in de toekomst nog beter kunnen worden opgevolgd. De Lijn betreurt de gevolgen van de actie voor de reiziger, en veroordeelt elke vorm van agressie op of rond haar voertuigen.

Vanavond veroorzaakt de onaangekondigde stakingsactie nog altijd hinder in het Pajottenland en de zuidelijke rand van Brussel. Zowat de helft van de chauffeurs is aan het werk. Op de as Brussel – Dilbeek – Ninove is het busverkeer wel zwaar verstoord.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder