SINT-PIETERS-LEEUW: – De bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw start met zelfuitleenbalies voor haar jeugd- en volwassenenafdeling en zet hiermee een digitale stap vooruit.
Vanaf nu kan iedereen zelf materialen lenen, verlengen en terugbrengen. Hiervoor hoef je geen computerkennis te hebben, alles wijst zichzelf uit. Het uitleensysteem is zeer eenvoudig en snel.
2017-06-19-zelfuitleen_bibliotheek_Sint-Pieters-Leeuw
De bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw heeft onder haar inwoners zo’n 6000 leden, ontleners van boeken. Deze kunnen vanaf vandaag in de hoofdbibliotheek gebruik maken van de drie zelfuitleenbalies. Het bibliotheek personeel helpt u graag op weg bij de eerste uitleningen.

Bibliothecaris Katja Grammens legt in onderstaande video uit hoe het nieuwe systeem werkt:

Onze leners hoeven niet bang te zijn het persoonlijk contact te verliezen, want nu komt er meer tijd vrij voor advies en begeleiding”, stelt schepen van bibliotheek, Gunther Coppens. “Aan de inkom blijft de infobalie waar steeds een medewerker aanwezig zijn. Een tweede medewerker bevindt zich op de eerste of tweede verdieping.

De omschakeling naar zelfuitleenbalies is zeer vlot verlopen en dat is vooral te danken aan een enthousiast en geëngageerd bibliotheekteam en de vele vrijwilligers die hielpen met alle bibliotheekmaterialen van een sticker te voorzien. Dankzij de hulp van de ICT- dienst en de technische dienst komt het tot een mooi eindresultaat. Een voorbeeld van perfecte samenwerking tussen de gemeentediensten!

Ook de provincie Vlaams-Brabant draagt haar steentje bij met een subsidie van 18.600 euro.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder