SINT-PIETERS-LEEUW: – Naar jaarlijkse gewoonte is het schooljaar voor de cursisten Nederlands van de gemeentelijke taalklassen feestelijk afgesloten. Dit jaar vond deze feestelijke gebeurtenis plaats in het Continental Theological Seminary (CTS), waar sinds een drietal jaar ook taalklassen worden georganiseerd.
2017-05-31-attestenfeest_Nederlands_02
De avond werd ingezet met een rondleiding door het park en het kasteel, onder begeleiding van de directeur van Continental Theological Seminary. Dat is een internationale hogeschool voor Protestantse Theologie..
Vervolgens ontvingen de cursisten hun diploma van ‘Leeuwenaar’ uit handen van schepen voor Integratie en Vlaams Beleid, Marleen De Kegel.

De gemeentelijke taalklassen worden georganiseerd in samenwerking met alle Leeuwse basisscholen, met de buurtwerking 1601, met de lokale dienstencentra en met CC Coloma.
We kunnen beroep doen op 12 enthousiaste vrijwilligers die wekelijks hun cursisten nieuwe woordenschat aanleren. Zo leren zij te communiceren met de leerkracht van hun kind, met de lokale handelaar en met hun buren.” zegt Marleen De Kegel, schepen voor Integratie en Vlaams Beleid.

De taalklassen zijn een aanvulling op het bestaande aanbod van het CVO en het Centrum voor Basiseducatie die eveneens een rijk programma aanbieden in de regio.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder