RUISBROEK: – Vanmiddag werd het 20-jarig bestaan van de serviceflats ‘Van Parys’ gevierd met een receptie, een lekkere feestmaaltijd en een streepje muziek. Uiteraard mocht ook een verjaardagstaart niet ontbreken.


In 1976 heeft Mevr. Van Parys, een welgestelde dame uit Ruisbroek bij haar overlijden een legaat van 9 miljoen Belgische frank geschonken aan de toenmalige “Commissie voor Openbare Onderstand”. Dit legaat moest dienen voor huisvesting voor Ruisbroekse bejaarden. Toenmalig OCMW-voorzitster Mevr. De Ridder-Pletinckx behartigde als eerste de idee om met dit legaat serviceflats te bouwen. In januari 1997 werden de eerste bewoners verwelkomd en in juni 1997 werden de 15 flats officieel ingehuldigd.

Paul Defranc, OCMW-voorzitter: ‘Nu 20 jaar later kan men spreken van een succesverhaal. Nooit was er leegstand, tenzij voor een herstelling, en momenteel is er een wachtlijst waar meer dan 100 geïntresseerden op genoteerd staan.

De bewoners zijn hier een hechte groep met een gezellige familiale sfeer. Zij kenden de voorbije 20 jaren vele mooie en plezierige momenten zoals verjaardagsfeesten, kerst- nieuwjaars – en paasontbijten, dansnamiddagen en nemen ook deel aan vele activiteiten in het Paviljoentje. Maar soms ook minder leuke momenten wanneer afscheid moest worden genomen van goede buren. Tot op vandaag hebben 69 personen hier in een mooie en rustige omgeving een goede thuis gevonden.
Bij dit verjaardagsfeest zeker ook een woordje van dank aan alle medewerkers van LDC ’t APviljoentje die gedurende 20 jaar de bewoners van residentie Van Parijs hebben bijgestaan en ondersteund. Ook de huisbewaarders verdienen een pluim voor hun aandacht voor de veiligheid en hun tussenkomsten bij noodoproepen van de bewoners’.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder