2017-05-17-Wij-Landje_AMB (6)VLEZENBEEK: – Vandaag vindt de Openschooltuinendag in Vlaams-Brabant plaats. 19 scholen waaronder Ave Maria basisschool Vlezenbeek stellen hun schooltuin open voor hun collega-scholen.
Voor AMB was dit een primeur want de gloednieuwe schooltuin wordt op dindag 23 mei 2017 van 15.30 tot 18.00 uur officieel ingehuldigd. Dan is iedereen welkom om een kijkje te gaan nemen.

Vorig jaar werd met subsidies van de provincie een brug aangelegd naar de nieuwe tuin waar deze maand de moestuin bakken geplaatst werden. Elke klas heeft er nu zijn eigen bak. De volgende jaren zal er gezorgd worden voor wisselteelt. De bak gaat bij wijze van spreke mee met de leerlingen en de juf van elk leerjaar zal elk jaar dezelfde groenten kweken zo maken de leerlingen verspreid over de jaren kennis met veel verschillende groenten.
De kleuters gaan tijdens de speeltijden zorg dragen om alle bakken te voorzien van water. Verder is er ook een beurtrol voor het onderhouden van de kippen.
Met de nieuwe schooltuin hoopt het team van AMB nu ook meer lessen buiten te geven op de boomstronken of aan de gezellige hoek onder de lindeboom.
Daarin hangen reeds heel wat thee kopjes om een volgende actie aan te kondigen. Zo hopen de leerlingen om in de zomer hun eigen linde thee te maken.
De bouw van een wilgen hut is bijna voltooid en volgend jaar hopen ze nog een wilgentunnel en speelbos aan te leggen.
Aan inspiratie en uitdagingen dus geen gebrek in hun bruisende nieuwe “Wij-Land” tuin.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Zowel de kleuters als de kinderen van de lagere school staken allemaal de handen uit de mouwen in of rond de schooltuin.
Er stonden verschillende activiteiten op het programma: confituur maken, een insectenhotel bouwen, schilderen, een wilgenhut bouwen, voederstronken en vogeltaarten maken zijn maar enkele voorbeelden…
Groot en klein werkten samen in hun WIJ-landje!

Het resultaat kan je komen bewonderen tijdens de officiële opening van het ‘WIJ-LANDJE’ op 23 mei van 15.30 tot 18.00 uur en 24 mei van 11.45 tot 13.00 uur!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder