HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW: – Sinds  zaterdagmiddag regeren ZZ Chris III en HZ Christel I voor 3 dagen over Halle tijdens het Halse carnaval.
2014-03-25-prins-komt-uit-ton
Traditioneel vertrekt op zaterdagnamiddag de Deuvelstoet richting Grote Markt, waar bij aankomst het brouwen van de prins en het verwekken van het vrouwelijk schoon plaatsvindt. Eerst wordt het vrouwelijk schoon verwekt.
Bij het brouwen van de prins testen zijn voorgangers of hij al rijp is door rond de ton te lopen, gelijktijdig met hun scepter op de ton te tokken en Duivelsbier drinken. De folklore wil dat de prinsen aan de hand van het Duivelsbier kunnen bepalen of de prins er klaar voor is. Wanneer dit het geval is mag de nieuwe prins uit de ton komen en dragen de prinsen van de twee voorgaande jaren hem op hun schouders.
Prins Chris is de 60ste prins en prinses Christel de 39ste prinses. Het prinsenpaar woont in Sint-Pieters-Leeuw.


Prins Chris zei oa. in zijn toespraak: “ Wij hebben al veel carnavals op tv gezien en kunnen vergelijken met Halle, maar nergens is hij zo schoon als Halle. Wij zijn ook geen tweederangs carnaval zoals Otto Jan Ham gezegd heeft in programma de Ideale Wereld op Canvas. ” Hij nodigde Otto Jan Ham, die in Halle woont, uit om morgen naast hem te zitten op de tribune tijdens de stoet.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder