ANDERLECHT / VLEZENBEEK: – De MIVB bouwt een nieuwe metrostelplaats onder de Simonetlaan, achter het bestaande metrostation Erasmus.
Om de frequentie van de metro in Brussel te verhogen, is het voor de MIVB noodzakelijk om de nieuwe metrostellen te stockeren en te onderhouden die weldra worden geleverd en waarmee het stadscentrum bereikt zal kunnen worden.
2017-02-22-bouw-ondergrondse-metrostelplaats-simonetlaan
2017-02-22-bouw-3Om de overlast die de werf met zich meebrengt, zoveel mogelijk te beperken, werd besloten om de wanden en de dakplaat van de stelplaats vanaf de rijweg te bouwen om vervolgens over te gaan tot de grondafgraving en de binneninrichting zodat alles transparent blijft voor de gebruikers en de buurtbewoners.

Na de voorbereidende werkzaamheden van 30/01/2017 tot 23/02/2017 start nu de 1ste bouwfase.

BOUWFASE I : De volledige Noordkant van de Simonetlaan (huidige wegen vanaf de Ring naar de rotonde) tussen de Simonet-rotonde en de Cora-rotonde. Het verkeer zal in beide richtingen verlopen op de rijbaan gaande naar de Ring (Zuidkant). Geschatte duur van de werkzaamheden: nog tot 26/09/2017

2017-02-22-bouw-2Brussel Mobiliteit maakt van deze werkzaamheden ook gebruik om de laan opnieuw in te richten en deze beter te integreren in de nieuwe wijk die in volle ontwikkeling is. Om de zachte weggebruiker beterte beschermen, zullen er fiets en voetpaden worden aangelegd.

verkeer en parkeren
Om de mobiliteit in de wijk te garanderen, zal de MIVB afwisselend op de Simonetlaan werken. Daarom zullen de eerste werken erin bestaan de bestaande weg te verbreden om het verkeer toe te laten en een centrale strook in te richten die enkel toegankelijk zal zijn voor spoedvoertuigen.
De bestaande parkeerplaatsen (normaal voorbehouden voor vrachtwagens) zullen niet meer beschikbaar zijn tijdens de werken.

De remise zal in het tweede semester van 2019 afgewerkt zijn.
Er zullen 23 metrostellen onderdak vinden en ze laat het gelijktijdig onderhoud toe van 7 metrovoertuigen.

2017-02-23-werken-bypassUPDATE 23/02/16: – Werken Bypass.
Doorgaand verkeer Postweg onderbroken tijdens krokusvakantie (27 februari 2017 – 3 maart 2017).
Deze omleiding (werken op Grondgebied Anderlecht) zal 1 week duren.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder