Den-Top_ochtendSINT-PIETERS-LEEUW: – Aan de gemeenteraad van donderdagavond werd het bestek voor de studieopdracht voor de uitbreiding van school Den Top voorgelegd en goedgekeurd.
De studieopdracht omvat in het algemeen de uitbreiding van de school Den Top met een sportzaal, zes klassen, een afdak en de bijhorende lokalen nodig voor de normale werking van dit deel van de school.

De opdracht omvat de studie met betrekking tot architectuur, de stabiliteit en de technische uitrustingen. De kostprijs voor de studieopdracht wordt geraamd op 150.000 euro, btw inclusief. De opdracht wordt gegund via een open offerteaanvraag.
Deze studie wordt omgezet in een bestek dat zal worden gebruikt om een aannemer aan te stellen om de werken uit te voeren.

Gunther Coppens, schepen van Onderwijs: “Doorheen het hele project moeten functionaliteit, comfort en onderhoudsgemak de leidraad zijn.
Het gebouw moet maximaal kunnen dienen als onderdeel van een bestaande school, met inbegrip van het (gedeeltelijk) gebruik buiten de schooluren.”

Lucien Wauters, schepen van Gemeentelijke Gebouwen: “Alle vereiste functies en lokalen moeten er op een onderling logische manier in ondergebracht zijn, zonder dat lokalen te groot of te klein uitvallen, zonder verloren ruimte.
Tenslotte wordt gestreefd naar een compact gebouw met een zo klein mogelijke buitenschil om de energieverliezen te beperken.

Agion-normen
De gemeente kan rekenen op capaciteitsmiddelen voor deze opdracht.
Het aanbestedingsklaar dossier – het wettelijk kader hierbij is de wetgeving overheidsopdrachten – moet, vóór de kennisgeving, ter controle worden voorgelegd aan Agion in de maand juni 2017.
Het gebouw zal +/- 2.000.000 euro kosten.
Het uiteindelijke ontwerp moet binnen de gestelde normering passen, logisch opgebouwd zijn en de wensen en noden van de gebruikers het best benaderen.

Uitbreiding
De gemeente voorziet naast de zes klaslokalen, een sportzaal en sanitair gedeelte.
Deze sportzaal krijgt ook een aparte toegang en dit met oog op gebruik buiten de schooluren.

Gunther Coppens, schepen van Onderwijs:”De uitbreiding van den Top betekent een gegarandeerde doorstroming van de kinderen van Puur Natuur, die volgend jaar hun intrek in een nieuw gebouw in de Molenborre zullen nemen, alsook een antwoord op onze capaciteitsproblematiek.”

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder