VLEZENBEEK: – Bij Brouwerij Lindemans in Vlezenbeek weten ze het al langer: wie beweegt blijft langer gezond en voelt zich beter in zijn vel. Na de succesvolle gezondheidsactie van begin dit jaar, waarbij de medewerkers werden aangespoord om meer fruit te eten, neemt de brouwerij nu ook deel aan het 10.000-stappenproject dat georganiseerd wordt door de Vlaamse Overheid.
2016-11-14-lindemans_gezond-op-de-werkvloer-6
Het project startte vanochtend met een lekker en gezond ontbijt, waarna de medewerkers hun wandelschoenen aantrokken voor een eerste stevige wandeltocht door het Pajottenland.

Zij wordt bijgestaan door Logo Zenneland (LOkaal GezondheidsOverleg Zenneland) en Idewe, twee organisaties die zich inzetten voor gezondheidspromotie op de werkvloer.
Op deze manier wil brouwerij Lindemans haar werknemers stimuleren om meer te bewegen en te streven naar een gezondere levensstijl.

De medewerkers worden opgedeeld in acht groepen, die elk zullen strijden om de titel voor het team met niet alleen de meeste stappen maar ook de grootste vooruitgang. Iedereen krijgt een stappenteller die nauwgezet de individuele en de groeps-progressie registreert. Na een maand wordt er gekeken naar de resultaten en de uiteindelijke winnaars krijgen een waardebon van 50 euro die ze kunnen spenderen aan een sportieve activiteit naar keuze.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Meer weten over het 10.000-stappenproject? www.10000stappen.be

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder