SINT-PIETERS-LEEUW: – Ook deze ochtend zijn de gemeentediensten en enkele ingehuurde privé firma’s weer op verscheidene plaatsen in de gemeente  modder aan het ruimen.
2016-06-09-modder-ruimen (10)
In de Bellestraat moest groot materieel ingezet worden om de meeste modder te ruimen. In de Pijnbroekstraat werden de roosters moddervrij gemaakt. Vanavond zou 95 pct van alle straten geruimd moeten zijn.
Voor het opruimen van modder op uw privé-domein (op oprit, in kelder, …) moet u evenwel zelf zorgen. U kan hiervoor eventueel op reinigingsfirma’s beroep doen.

Na het modder ruimen zal hier en daar ook nog een wegverzakking moeten hersteld worden.

Op heel wat plaatsen staan ook doorweekte spullen klaar voor de extra grof vuil ophaling die de gemeente vandaag en maandag organiseert in de getroffen straten. Het afval mag ook aangeboden worden bij het recyclagepark, Pepingensesteenweg 250 (11.00 tot 18.00 uur), dat hiervoor gratis is tot en met za 18/6.

De brandweer zorgt er dan weer voor dat vandaag de laatste ondergelopen kelders leeggepompt worden.

Deze diashow vereist JavaScript.


Ook  vandaag is het callcenter van de gemeente tot 17 uur bereikbaar via 02 371 63 00 voor vragen van inwoners en meldingen van schade.
Meldingen van wateroverlast kunnen best bij de brandweer aangemeld worden via de websitewww.vlaamsbrabantwest.be of via het nummer 112.

Attest voor afwezigheid op het werk door wateroverlast
De gemeente kan je een attest bezorgen voor je werkgever indien je de afgelopen dagen omwille van de wateroverlast niet naar het school of het werk bent kunnen gaan.
Download het formulier ‘attest afwezigheid’ en bezorg het ingevuld aan de communicatiedienst van de gemeente(Pastorijstraat 21 te Sint-Pieters-Leeuw of via mail: communicatie@sint-pieters-leeuw.be).
Het doorgestuurde formulier wordt afgestempeld en ondertekend door de burgemeester en wordt je dan per post opgestuurd.

%d bloggers liken dit: