ZUUN: – De Leeuwse kunstenaar Karlos De Wilde schenkt twee kunstwerken aan Sint-Lutgardparochie van Zuun. 
2015-12-20-schenking-Karlos_03
Naar aanleiding van het Sint-Lutgart jubeljaar van 1182 – 1982, schreef de VTB in 1982 een wedstrijd uit voor kunstschilders.
58 schilders van over heel het land schreven zich toen in voor deze wedstrijd rond de Heilige Sint-Lutgardis, Karlos De Wilde
won deze wedstrijd met zijn schilderij ‘ vroomheid ‘.
Karlos De Wilde geboren in Waasmunster, maar 1965 naar Sint-Pieters-Leeuw komen wonen studeerde plastische kunsten aan het Gentse St Lukasinstituut.
Karlos ontwikkelde zijn eigen stijl en techniek, uit een preparaat van krijt en lijm worden kruisgewijs een 10 tal lagen op een houten paneel aangebracht tot 1 mm dikte, en geschuurd tot een gaaf wit paneel. Na schetsen en voortekening wordt de tekening op ware grote aangebracht op het geprepareerde paneel, kleur aangebracht, en dan wordt de tekening met een naald gegraveerd zodat deze in een zuivere matte lijn in de kleur te voorschijn komt.
Voor deze techniek kreeg Karlos in 1981 de gouden medaille ‘ De Vermeil ‘ van Parijse Internationale Academie.


Omdat de schilderijen alles te maken hebben met Sint-Lutgardis en Karlos, na zijn huwelijk, in één van de zeven Vlaamse Lutgardis parochies is komen wonen, heeft hij de wens uitgedrukt om deze schilderijen aan de parochie te schenken. De overdracht vond plaats tijdens het jaarlijks gezellig samenzijn van de vrijwilligers van de gemeenschap.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: