2015-11-19-Eoly_01BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW: – De interne energieproducent en -leverancier van Colruyt Group heeft zichzelf omgedoopt tot Eoly, ter vervanging van het vroegere WE-Power.

Eoly zal de productie van groene stroom met windturbines en zonnepanelen verder uitbouwen. Zo kan Colruyt Group almaar meer in zijn energiebehoefte voorzien en vermindert de afhankelijkheid van de markt. Eoly gaat ook participaties opstarten, zodat burgers mede-eigenaar kunnen worden van een windturbine. De naam Eoly prijkt voor het eerst op de turbines in Lot (Laekebeek), die vandaag officieel ingehuldigd werden.


De nieuwe turbines op Laekebeek leveren hun stroom rechtstreeks aan het naastgelegen distributiecentrum. Met een vermogen van 2 MW elk, produceren ze voldoende stroom om het verbruik te dekken van 2.900 gezinnen, goed voor een CO2-reductie van 3.100 ton per jaar. Binnenkort neemt Eoly nog een nieuwe turbine in gebruik in Sint-Pieters-Leeuw naast het kanaal Brussel-Charleroi (waar ook twee windturbines van Ecopower staan). Begin 2016 komt er ook een turbine op het terrein van Colruyt Group Fine Food Meat in Halle, die rechtstreeks stroom zal leveren aan de vleesverwerkende activiteit.

Partnerschap en participatie
Eoly wil voortaan ook burgers de kans geven om mee te investeren in toekomstige windturbineprojecten. Buurtbewoners en ook medewerkers en klanten zullen aandelen kunnen kopen, mede-eigenaar worden van een windturbine en er een jaarlijkse financiële vergoeding voor krijgen.

Meer info: www.eoly.be

%d bloggers liken dit: