SINT-PIETERS-LEEUW: – In Lot en Sint-Pieters-Leeuw werken Ecopower en WE-Power (groep Colruyt) volop een windproject uit. Het betreft een park van vijf windturbines aansluitend aan het kanaal Brussel-Charleroi.

2015-10-06-windproject_Sint-Pieters-Leeuw_en_Beersel_02
1ste windturbine in Lot is opgebouwd

Eén windmolen op de industrieterreinen in Lot is nu reeds opgebouwd. De twee windturbines in Lot zijn van Colruyt (WEPower), en worden eerst opgetrokken. Aansluitend worden de drie windturbines aan de kanaaloever op grondgebied Sint-Pieters-Leeuw en Lot rechtgezet. Hiervan zijn er twee van Ecopower en één van Colruyt. De funderingen zijn afgewerkt, en liggen al enkele weken te drogen.

Wieken worden aangevoerd op werf Sint-Pieters-Leeuw
Wieken worden aangevoerd op werf Sint-Pieters-Leeuw

Kristof Deprez, projectverantwoordelijke wind Ecopower : “De eerste stukken van de windturbines langs het kanaal worden nu aangevoerd. Vorige vrijdag was dat de eerste gondel, vandaag de eerste drie wieken en de hoogspanningstransformatoren. Morgen komen nog drie wieken aan, vrijdag de tweede gondel en het laatste stel wieken.
2015-10-06-windproject_Sint-Pieters-Leeuw_en_Beersel_03 - kopieAls het deze week niet waait, dan is de tweede windturbine in Lot rechtgezet, en beginnen ze volgende week aan de turbines aan het kanaal. Als het te hard waait om te bouwen, dan schuift de planning op.”

De windturbines zijn van het merk Senvion. Ze hebben een vermogen van 2 MW en ze zijn 146 m hoog. Ze produceren elk 4.500.000 kWh per jaar, dat is voldoende voor zo’n 2.000 huishoudens.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: