2015-04-26-Elke-Nathalie
archieffoto

SINT-PIETERS-LEEUW: – Zaterdag werd Nepal opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 7.9 op de schaal van Richter, op 80 kilometer van de hoofdstad Kathmandu. In Nepal spreken ze over de zwaarste aardbeving in 80 jaar.

Elke Rimaux en Nathalie De Leener uit Sint-Pieters-Leeuw die in hun derde opleidingsfase Bachelor Lager onderwijs van de Odisee school zitten, zijn op dit moment op stage in Kathmandu aan de lagere school ‘Sunrise English Boarding School’.  Hun familie ontving een telefoontje van hen dat ze ongedeerd zijn.

Leen van der Baeten: “Elke en Nathalie verblijven in een fantastisch gastgezin. Zowel Odyssee, hun school, als hun organisatie Project Abroad stellen alles in het werk om hen zo spoedig mogelijk naar België te brengen.
Ze brengen de meeste tijd buiten door omwille van de naschokken. De meisjes vonden de aardbeving verschrikkelijk en hebben nog een zware lange naschok gehad.
De papa van het gastgezin doet super hard zijn best om iedereen gerust te stellen. Met alle middelen die ze hebben, proberen ze iedereen eten te geven. Ze hebben geen elektriciteit en geen internet.
Voorlopig geen nieuws. Ze zitten buiten met de ganse familie. Hopelijk stoppen de naschokken. De luchthaven is gesloten. Dus voorlopig weten we niet hoe het verder verloopt
. ”

blog van Elke en Nathalie http://nathalieenelkeinnepal.weebly.com/
Nationale berichtgeving over de ramp: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/2.38636
Zie onze eerdere artikels:08/03/2015 en 19/02/2015

Update maandag 27/04/15: Elke Rimaux Nathalie De Leener en Jill Ophallfens werden opgevangen in de Zwitserse ambassade en hopen snel naar huis te kunnen.

Update 27/04/15 21 uur: zie ons nieuw artikel – Leeuwse studenten uit Nepal zitten op vliegtuig naar Delhi en vliegen van daar door naar België

%d bloggers liken dit: