ZUUN: – Tijdens de afgelopen kerstvakantie heeft de Zuunse jeugd zich op verschillende manieren ingezet voor hun leeftijdgenootjes in Kenia en dan meer bepaald voor de ‘Rainbow4kids’ school van juf Katrien Vermeersch.
2015-01-06-driekoningen-Zuun_06
De start werd gegeven door de leerlingen van ’t Populiertje die bij de start van de kerstvakantie op vrijdag 19 december 2014 in het kader van de actie ‘Music for live’ soep aan de schoolpoort verkochten. De opbrengst bedroeg 537 euro.

Tijdens het laatste weekend van dezelfde kerstvakantie, zaterdag 3 en zondag 4 januari 2015, was het de beurt aan de jeugd van de Sint-Lutgardisparochie.
Op zaterdag trokken, er ondanks het bar slechte weer, drie groepen van de catechese er samen met hun catechisten er op uit om te gaan zingen voor het goede doel. Twee groepen trokken door de straten van Zuun en belden aan bij de huizen en liepen winkels binnen met hun collectebus.
De derde groep bezocht de ‘Zilverlinde’ en de ‘Meander’. In de verschillende leefruimtes werden ze heel hartelijk ontvangen. Vooral het bezoek aan de afgesloten afdeling maakten diepe indruk op onze jeugd. Maar samen met de 101 jarige Martha maakten ze ook tijd om plezier te maken en luisterden ze met aandacht naar haar verhaal en zongen ook nog samen liedjes. Het bezoek werd afgerond in de ‘Meander’ waar ze met hun collectebus van tafel tot tafel trokken.
De drie groepen kwamen op het eind terug samen op het parochiaal secretariaat waar ze wat gedronken en gegeten hebben. Ondertussen werd het opgehaalde geld geteld. En dat was 240 euro.
Hartelijk dank aan de catechisten en de kinderen voor hun inzet.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Op zondag waren de kinderen van de ‘Huppelhoek’aan de beurt om voor aanvang van de viering hun liedje te zingen. Bij de koningen had ook juf Katrien zich opgesteld. En tijdens de viering zelf, heeft ze de kinderen verteld over het dagdagelijkse leven van de schoolkinderen in Kenia.Na de viering trokken de koningen ook nog naar het ontmoetingslokaal van de kwb om ook daar een centje te vragen.
Nadien werd ook hier met veel spanning het geld geteld. Het was uiteindelijk een enorm bedrag van wel 621,19 euro.

Dankzij dit geld krijgen onze driesponsorkindjes Sherleen, Mariana en Juma ook dit jaar weer iedere schooldag een lekker ontbijt en een warme lunch. De rest van het geld zal juf Katrien gebruiken voor de aanleg van de nieuwe speelplaats van de school.
Al het opgehaalde geld werd aan Katrien meegegeven en zij dankt zowel de kinderen als al de gulle gevers voor hun volgehouden inspanningen voor de ‘Rainbow4kids’ school.

Vandaag met Driekoningen, dinsdag 6 januari 2015, tenslotte gaan ook de leerlingen van het zesde leerjaar nog zingen voor hun sponsorkind Suzan.

Lieve mensen, het ‘Rainbow4kids’ team dankt heel hartelijk iedereen die met veel enthousiasme ervoor gezorgd hebben dat deze activiteiten konden doorgaan. We beloven om jullie op de hoogte te houden van wat er met dat geld zal gedaan worden via deze website.
Meer informatie op www.rainbow4kids.be

Tekst: Wim Zeeuwe – Foto’s: Vera Vandersteen & Jan Morre

UPDATE 07/01/2015: – Gisteren op het feest van Driekoningen gingen de leerlingen van de zesde klas van de Sint-Lutgardisschool, zingen voor hun sponsorkind Suzan.
Ze zongen 136 euro bij elkaar. Een dikke ‘merci’ aan de kinderen en hun juffrouw.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder