VLEZENBEEK: – Dit weekend was er heel wat interesse voor het brouwerijbezoek en voorstelling project Kriekenboomsage bij Brouwerij Lindemans in Vlezenbeek dat georganiseerd werd door het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei.

Schaarbeekse krieken zijn een gegeerd ingrediënt bij brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek. De uitbreiding van de brouwerij met extra opslag- en productieruimte werd in het landschap geïntegreerd met een nieuwe hoogstamboomgaard en aanplant van Schaarbeekse kriekelaars.
2014-11-22-kriek_Pajottenland_10

Ook in Schaarbeek zelf wordt stevig bijgeplant door het project ‘Kriekenboomsage’ van GC De Kriekelaar.

Lindemans en vijf andere streekproducenten slaan de handen in elkaar en leveren ingrediënten voor een nieuw streekproduct: koekjes ‘Pajotse hartjes’ www.pajot-zenne.be/pajotsehartjes.
Naast kriek van brouwerij Lindemans gaat het om vlees van hoeveslagerij De Linderen uit Gooik, kaas van de Beverse Kaasmakerij, fruit van Demeulemeester uit Bever, zuivel van het Waterhof in Gaasbeek en koolzaad van het Hof ter Vrijlegem uit Mollem.
Elke producent neemt een concreet engagement en maakt ons Pajots landschap mooier en groener. Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en een topbakker maken het recept voor zoete en hartige koekjes die ook smaken aan steenuilen, geelgorzen en andere Koesterburen.

Alwin Loeckx, directeur van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei:
‘Eens de koekjes klaar zullen zijn zal er een mix zijn tussen zoute en zoete koekjes, om elk van onze streekproducenten goed naar voren te brengen. Het is een goede manier voor de lokale producten om hun streekproducten aan de man te brengen want de verkoop zal niet alleen in onze eigen regio gebeuren, maar ook in het Brusselse. De verpakking zal drietalige uitleg bevatten.

Deze slideshow vereist JavaScript.


In samenwerking met coöperatie ‘Lekkers uit het Pajottenland’ met steun van Pajottenland+, Europa investeert in zijn platteland.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder