RUISBROEK: – Vorige vrijdag en deze voormiddag hadden in Groen Ruisbroek ter gelegenheid van “de Week van het Bos” workshops plaats onder de noemer “Herfstkleu​ren in Groen Ruisbroek”.
2014-10-14-Herfstkleu​ren-in-Groen-Ruisbroek-02
Voor de Week van het Bos gingen twee scholen uit Ruisbroek op verkenning in het gebied ‘Groen Ruisbroek’.
Op vrijdag 10 oktober in de voormiddag leefde het 3de leerjaar van vrije basisschool Jan Ruusbroec zich uit en deze voormiddag waren het 1ste en 6de leerjaar van basisschool Wegwijzer aan de beurt.
Er stonden telkens drie workshops met Koesterburen op het programma: bosspel in speelbos, voederplankjes maken en vetbollen, pindaslierten en kazou maken.
2014-10-14-Herfstkleu​ren-in-Groen-Ruisbroek-03 2014-10-14-Herfstkleu​ren-in-Groen-Ruisbroek-04
Op de grens van Sint-Pieters-Leeuw en Brussel ligt dit stuk groengebied verborgen. De zogenaamde ‘beemd’ in Ruisbroek zit gekneld tussen de woonkern van Ruisbroek en de R0-ringweg. Deze oude Zennebeemd is voor veel inwoners van Ruisbroek een onbekend en bijgevolg ook onbemind terrein. Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, ProNatura en gemeente Sint-Pieters-Leeuw slaan de handen in elkaar om Groen Ruisbroek te versterken en open te stellen voor natuurbeleving.

In samenwerking met ProNatura met financiële steun van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM, Quickwin Vlaamse Rand), Ruimte Vlaanderen (ARP, strategisch project Zuurstof voor de Zenne) en Provincie Vlaams-Brabant.

%d bloggers liken dit: