2014-09-08-stadsradio-Halle_Will-Tura_01REGIO: – nu zaterdagmorgen 13 september 2014 van 10 tot 12 start op Stadsradio Halle (105.6fm.) een nieuw seizoen van het radio programma “Open Kaart” met Kris Baert. De centrale gast in de uitzending is niemand minder dan Will Tura.

Zo hebben we Will Tua nog nooit gezien!!”, dat was de reactie van heel wat mensen die aanwezig waren bij de opnames van “OPEN KAART met KRIS BAERT”, vorige donderdagavond in CC ’t Vondel. En het klopt als een bus! Tura was bijzonder op dreef. Aanvankelijk keek hij nog heel even de kat uit de boom, bij de vragen van Kris Baert. Maar al heel snel voelde Will Tura aan dat de Gooikse interviewer het met hem heel goed voor had, en dat hij zich open en ongedwongen mocht opstellen. En dat deed ie. De anekdotes uit zijn jeugdjaren, uit de show-business, uit het leven tout-court… Ze rolden er werkelijk uit.

2014-09-08-stadsradio-Halle_Will-Tura_02De ruim driehonderd aanwezigen beleefden, naar eigen zeggen, een topavond met de Koning van het Vlaamse lied. Tussen de babbels door werd de Tura Top15 gedraaid. En daarbij is nog maar eens gebleken dat de nummers van Tura behoren tot het Vlaams Erfgoed en in het collectief geheugen vastgeroest zitten! Het was geniet van een zaal vol enthousiaste fans. En voor één keer was het ook een voordeel dat er tussen het podium van ’t Vondel en de zittribune een paar meter afstand zit.
Want dat werd gretig gebruikt als dansvloer. Presentator Kris Baert opende , op aangeven van Will Tura, de dans met zijn vrouwtje Rita. Daarna was ook op de dansvloer het ijs gebroken.

De opener van een nieuw seizoen Open Kaart was dus zonder meer een groot succes. De éénmalige verhuis van De Witte Duif naar het grote CC was een zeer geslaagde move. Gino Verhamme, de baas van ‘ de duif’ had zelf de suggestie gedaan om uit te wijken. Daarbij fronsden een paar Stadsradio-medewerkers aanvankelijk de wenkbrauwen. Maar dat was nergens voor nodig. Het bakje zat lekker vol, en de sfeer was uitstekend. Het team van de Stadsradio glunderde.

En het zal ook de komende maanden in De Witte Duif weer volle bak zijn . Op donderdag 2 oktober praat Kris Baert met Herman Verbruggen, alias MARKSKE van FC De Kampioenen. Op 30 oktober tot de man die onlangs werd verkozen tot beste radiomaker aller tijden; Guy Depré!!! En op 27 november komt dan ook nog de beste Belgische voetballer ooit bij Baert op de praatstoel zitten. En dat is natuurlijk Paul Van Himst! Redenen te over om snel een plekje te reserveren op 02/361 36 36 of 0494/ 22 00 16.

De uitzending met Will Tura kan je horen, nu zaterdagmorgen 13 september van 10 tot 12. Je zal het je niet beklagen. Ook via het internet kan je Open Kaart beluisteren. Klik op de site van de Stadsradio  www.stadsradio.be en klik dan op de livestream. En klaar is Kees!

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder