RUISBROEK: – Het wijkteam van Ruisbroek organiseerde woensdagmiddag in samenwerking met het ‘regionaal landschap Pajottenland en Zennevallei’, een picknick, workshops en een begeleide wandeling in ‘den beemd’. De voorbije maanden is hier hard gewerkt in deze groene parel, gelegen tussen de woonkern van Ruisbroek en de Brusselse Ring (RO). Inwoners van Sint-Pieters-Leeuw konden tijdens de verschillende activiteiten het resultaat komen bewonderen en ontdekken.
2014-08-13-picknick-wandeling-groen-Ruisbroek_03
De kinderen begonnen onder begeleiding van Pro Natura met de opbouw van een groot insectenhotel en maakten vogelnestkastjes. Ook voor thuis werden kleine insectenkastjes gebouwd.
Op de picknick kreeg iedereen lekker appelsap en een appel.
Daarna maakten de volwassen een wandelden door het prachtige natuurgebied Groen Ruisbroek met als gids milieuambtenaar Ben Vanhoorebeek.
Onderweg wandelden ze ook voorbij ‘Den Bunker'(vroeger gelegen aan het huis van mijnheer Rots) in het bosje achter het huidig Paviljoentje. Nu volledig afgesloten maar vroeger speelterrein voor veel Ruisbroekse jongeren en de kinderen van de kolonnie in de jaren 60.
Na de wandeling werd een kriek of lambiek aangeboden als afsluiter.

Deze slideshow vereist JavaScript.


In oktober zullen ook de Ruisbroekse schoolkinderen kunnen kennis maken met “Groen Ruisbroek”.

Meer info over het wijkteam via: wijkteamruisbroek@sint-pieters-leeuw.be

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder