SAMSUNG CAMERA PICTURESSINT-PIETERS-LEEUW: De werkgroep voor Streek- en Volkskunde van Sint-Pieters-Leeuw heeft het genoegen u een bijzondere interessante bouwhistorische studie te presenteren over de vierkantshoeve “Mechelsgat”, gelegen aan het kruispunt van de Pepingsesteenweg met de Brabantsebaan.
Dit werk werd geleverd door een inwoonster van de gemeente Vicky De Bodt. Het was haar masterproef aan de Artesis Hogeschool te Antwerpen.

Gilbert Pické, eindredacteur LEWE: ‘ Gezien haar interesse voor zowel erfgoed als voor haar geboortestreek was het vrij evident dat het onderwerp van haar masterproef een gebouw in Leeuw zou worden. Haar keuze viel op de mooie gebouwen van het Mechelsgat.

Na twee jaren van opzoekwerk was haar masterproef in het kader van haar studie Monumenten- en landschapszorg af. Deze studie is geschiedkundig en bouwhistorisch zeer goed opgebouwd en vlot leesbaar. De lezer wordt stap per stap rondgeleid in het gebouwencomplex en leert op die manier de geschiedenis ervan kennen. Dit LEWE nummmer telt 153 pagina’s.

Ten slotte willen we de eigenaars van het Mechelsgat, Pierre de Potter D’Indoye en Chantal Stas de Richelle, bedanken voor hun gastvrijheid en interesse in deze studie.’

Deze Lewe uitgave kost 5 euro, te storten op rekening: BE26-0910-1163-0329 van gemeentebestuur Sint-Pieters-Leeuw. Ook verkrijgbaar in de hoofdbibliotheek of bij de werkgroep voor Streek- en Volkskunde, tel: 02-377.97.10 of heemkunde@sint-pieters-leeuw.be

Wie belang stelt in de heemkunde en de folklore van Sint-Pieters-Leeuw, kan een abonnement bekomen op dit heemblad (4 nummers per jaar) door storting van 8,00 euro.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder