SINT-PIETERS-LEEUW: – In het schooljaar 2013-2014 waren er heleboel initiatieven om Nederlands te leren en te oefenen in de gemeente Sint-Pieters-Leeuw. Vrijdagavond werd een bedankingsmoment georganiseerd in het gemeentehuis waarop een heleboel cursisten en deelnemers in de bloemetjes gezet werden. Ook de talrijke vrijwilligers van de integratiedienst werden uitvoerig bedankt voor hun eindeloze inzet om het inburgering- en integratiebeleid van het bestuur waar te maken.
2014-06-13-integratie-diploma-en-vrijwilligers_10
Marleen De Kegel, schepen van Vlaams Beleid, Integratie- en Inburgeringsbeleid:
‘Wij kunnen vandaag samen terugkijken op een welgevuld schooljaar met talrijke nieuwe initiatieven en oefenkansen voor onze anderstalige inwoners. Voor deze initiatrieven kon het gemeentebestuur rekenen op verschillende partners zoals het Huis van het Nederlands, vzw De Rand, de provinciale integratiedienst, Unizo en basiseducatie.
Voor de taalklassen voor anderstalige ouders kregen we de bereidwillige medewerking van 8 Leeuwse scholen en hun directie. Onze handelsverenigingen leverden hun spontane medewerking aan de “Week van de anderstalige klant”. Enkele van onze vrouwenverenigingen deden het zelfde voor het project “Bijt in je vrije tijd”. Op de erfgoeddag zorgden onze integratiedienst en de erfgoeddienst voor een prachtig evenement.
Wij hebben op die manier gedurende het voorbije schooljaar heel wat ontmoetingskansen tussen Leeuwse inwoners en nieuwkomers gerealiseerd
.’

Deze slideshow vereist JavaScript.


Erik Devillé van de sociale- en welzijnsdienst en Isabelle Vanderhaegen van de integratiedienst gaven de aanwezigen een rondleiding in het gemeentehuis.

Schepen, Marleen De Kegel: ‘Ik wil ook onze talrijke vrijwilligers vanuit het diepst van mijn hart bedanken voor hun inzet, voor de warme menselijke manier waarop zij onze nieuwkomers hebben onthaald, hen hun eerste woordjes Nederlands hebben geleerd en met hen op stap zijn gegaan. Onze vrijwilligers brengen geen papieren integratieverhaal maar een verhaal van menselijk contact met onze Nederlandse taal als sleutel.’

Meer info? Neem contact op met de integratiedienst van Sint-Pieters-Leeuw via: 02 371 63 28 – integratie@sint-pieters-leeuw.be.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder