SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag was er andermaal een MEGA-happening in Laekelinde. MEGA, “Mijn Eigen Goed Antwoord”, is een preventieproject dat zich richt op de jongeren van het laatste jaar lager onderwijs.
2014-05-16-MEGA_17
De bedoeling van dit project is om, in samenwerking met de lokale politie, de jeugddienst en de lagere scholen van Sint-Pieters-Leeuw, jongeren weerbaarder te maken tegen de verlokkingen van het dagelijkse leven. Het MEGA-project bestaat uit een lessenpakket dat doorheen het jaar wordt gegeven en uit een MEGA-happening waarbij de jongeren o.a. op een ludieke manier kennis maken met de verscheidene veiligheidsdiensten.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Tijdens de MEGA-happening doorliepen de leerlingen, per klas, van 10.00 tot 14.20 uur de verschillende standen en workshops. Zowel de lokale politie, het Rode Kruis, de lijn als het JAC waren o.a. aanwezig met een persoonlijke stand. Afsluiten deed men met het uitreiken van een persoonlijk certificaat aan elke leerling en een slotwoordje van de bevoegde schepen, Bart Keymolen.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder