VLEZENBEEK: – Henri Vlezenbeek, een kunstschilder uit Amsterdam, schenkt zijn legaat aan Sint-Pieters-Leeuw omdat hij dezelfde naam draagt als deelgemeente Vlezenbeek.
2013-12-31-schenking-legaat_Henri-Vlezenbeek
Henri zijn achternaam verwijst ook effectief naar deelgemeente Vlezenbeek. Eén van zijn voorouders zat in een klein bataljon soldaten van Napoleon dat in Vlezenbeek kwartier maakte. Napoleon gelastte een naamstelling en het bataljon noemde zich Vlezenbeek. Toen Napoleon de slag bij Waterloo verloor, viel het bataljon uiteen en kwam de voorouder van Henri terecht in Nederland.

Henri vindt het dan ook een hele eer om zijn legaat aan Sint-Pieters-Leeuw te schenken.
In ziekenhuis Inkendaal kan één van zijn werken al bewonderd worden. In december overhandigde Henri het uitgekozen werk aan de verantwoordelijke van het ziekenhuis, in aanwezigheid van zijn familie en schepenen Marleen De Kegel en Luc Van Ruysevelt.

%d bloggers liken dit: