SINT-PIETERS-LEEUW: – Het weekend van 27 – 28 – 29 december 2013 wordt het centrum van Sint-Pieters-Leeuw helemaal ondergedompeld in de kerstsfeer met de 3de Leeuwse Kerstcorrida en de 1ste editie van een kerstdorp aan de bibliotheek.
2013-12-18-aankondiging_kerstcorrida-kerstdorp

Vrijdag 27 december 2013: 3de LEEUWSE KERSTCORRIDA.
2012-12-21-2de-kerstcorrida01Op vrijdagavond 27 december vindt om 19.00 uur voor de derde maal de loopwedstrijd ‘Leeuwse Kerstcorrida’ plaats met dit jaar een parcours door het Colomapark en Leeuw-centrum. Het is een evenement georganiseerd door vzw Renkoekoek in samenwerking met de gemeentelijke sportdienst, joggingclub Leeuwerik en Chiro Snoopy.

Jan Cornelis van Renkoekoek “Dit jaar zal de start en aankomstzone verhuizen naar de Pastorijstraat 1 waar ook het mobiele podium zal opgesteld staan. Het parcours is grotendeels het zelfde als vorig jaar. 
De verschillende wedstrijden vinden plaats bij kunstlicht om zo de sfeer van de kerstperiode nog meer te benadrukken. Nieuw dit jaar is dat we beschikken over een tijdsregistratiesysteem van de provincie Vlaams-Brabant.
Tevens doe ik ook een warme oproep aan de kinderen en jongeren  om mee te komen lopen. Zo is er om 18.30 uur de kindercorrida en om 18.45 uur de jongerencorrida.

Zowel kinderen, jongeren als volwassen kunnen zich inschrijven voor vijf euro per persoon (tot vlak voor de start). Bij de corrida voor volwassenen gaat het om een aflossingsteam van drie personen voor een afstand van twaalf kilometer. De eerste 9 ronden van 1200 meter mogen willekeurig verdeeld worden over de 3 teamleden. De laatste en 10e ronde wordt samen afgelegd met de 3 teamleden.

Meer informatie vind je op de website van vzw Renkoekoek (www.renkoekoek.be) en via de sportdienst (T 02 334 21 61).

Vrijdag 27 december: KERSTEDITIE VRIJDAGSMARKT
Nieuw dit jaar is dat het gemeentebestuur ook een heuse Kersthappening organiseert. De wekelijkse vrijdagmarkt op vrijdag 27 december start zoals gebruikelijk om  15.00 uur maar zal vanaf  17.00 uur uitgebreid worden met extra standen en omgedoopt worden tot “speciale kersteditie”.

27 – 28 – 29 december 2013: KERSTDORP AAN BIBLIOTHEEK
Daarnaast kan u op  vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 december 2013, telkens vanaf 17.00 uur een bezoekje brengen aan het gezellige “Kerstdorp” op de parking voor en achter de bibliotheek aan de Rink.
Schepen van markten Luc Vanruysevelt: “De Leeuwse handelsvereniging Rink Rond Leeuw (4 standen) en tal van erkende Leeuwse verenigingen en gespecialiseerde standhouders zullen aan deze kersthappening deelnemen en leuke kerstartikelen, lekkere feesthapjes en verrassende kerstdrankjes verkopen.

Om in de sfeer te komen zal de zangvereniging Redoris op vrijdag en zondagavond ‘kerstliederen’ komen zingen.

Wijziging verkeerscirculatie op vrijdag 27 december
Mobiliteitsambtenaar Johan Persoons: “Op vrijdag 27 december wordt de activiteitenzone vanaf 15.00 uur verkeersvrij gemaakt en zal er een strikt parkeerverbod gelden aan De Rink, en een deel van de Pastorijstraat en J.Depauwstraat. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de route Galgstraat / Ed. Rooselaerstraat.”

%d bloggers liken dit: