GEMEENTERAAD_Sint-Pieters-Leeuw_bannerSINT-PIETERS-LEEUW: – Dit weekend wordt in het Colomapark het Vlaams Brabants trekpaardenkampioenschap georganiseerd.  Op de gemeenteraad vanavond werd gestemd over het prijzengeld en de onkostenvergoeding voor de deelnemers. De Leeuwse groen fractie vroeg het reglement aan te passen  zodat alleen paarden met een ongeschonden staart aanspraak kunnen maken op prijzengeld of vergoeding. Omdat het in België al jarenlang verboden is om de staarten van paarden te knotten tenzij om medische redenen.

Jenny SleeuwaegenJenny Sleeuwaegen (Groen):’ Door ook vergoedingen toe te kennen aan paarden met geknotte staart, gaat de meerderheid hier in Sint-Pieters-Leeuw in tegen de wet die het knotten verbiedt, met andere woorden, met ons belastinggeld wordt paardenmishandeling betaald. Het leed van dieren telt totaal niet mee, enkel het prestige van het evenement telt!
Ik ben heel blij dat de oppositie wel oog heeft voor dierenwelzijn, mijn voorstel kreeg steun over de partijgrenzen en de taalgrenzen heen, geen enkele oppositiepartij stemde tegen. Het voorstel werd weggestemd meerderheid tegen oppositie. Het prijzengeld zal daardoor, tot spijt van vele dierenliefhebbers, ook worden toegekend aan eigenaars die hun dieren opzettelijk en moedwillig hebben verwond.’

 

1 comment

  1. Verleden jaar ben ik komen kijken naar die prachtige trekpaarden, maar mijn eerste opmerking was: waarom verminken ze die dieren door hun staart af te knotten? Heb dat daar dan ook luidop gezegd dat ik het schandalig vond. Gelukkig was de winnaar wel een paard met mooi gekamde staart. Jenny spijtig genoeg wint steeds degene met het meeste geld. Geld = macht.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: