SINT-PIETERS-LEEUW: Schrijf je nu in voor de nieuwe cursus ‘Eerste Hulp + Helper’ van Rode Kruis Vlaanderen afdeling Sint-Pieters-Leeuw die start op  donderdag 18 oktober 2012.

Cursus Eerste Hulp en Helper
locatie G.C.C Coloma te Sint-Pieters-Leeuw
startdatum 18-10-2012
einddatum 08-03-2013
uren 20.00 – 22.15 uur
adres Joseph Depauwstraat 25, 1600 Sint-Pieters-Leeuw
contacteer Chris Bruyninckx/ Paul Denayer
0472/35.47.80 – vorming@sint-pieters-leeuw.rodekruis.be

Je kleinkind schaaft zijn elleboog, je zus verzwikt haar voet tijdens een wandeling, je grootvader grijpt naar zijn borstkas wanneer hij de trap afkomt… situaties waar eerste hulp goed van pas komt. Wilde je al lang weten hoe je het doet? Het kan nu in slechts 12 uur!

Je leert kleine en grote wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verslikking, breuken, verstuikingen en ontwrichtingen. Ook vergiftigingen en hoofd- en wervelletsels komen aan bod, en de aanpak van een hartaanval of een beroerte. Bovendien leer je reanimeren en defibrilleren (met een AED toestel).

En het belangrijkste van allemaal, je leert hoe je zo’n eerstehulpsituatie nu eigenlijk aanpakt, of het nu om een groot of een klein ongeval gaat.

Op het einde van de basiscursus kan je een examen afleggen en een Europees brevet Eerste Hulp behalen. Aansluitend volg dan de cursus Helper, die eveneens 12 uur duurt. Je komt er meer te weten over flauwte, hersenschudding, insectensteken en tekenbeten, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, zonneslag en hitteslag, epilepsie, koortsstuipen, diabetes en amputatie. Op het einde van de cursus kan je een examen afleggen en een brevet Helper behalen.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder